Ако не се разберем с ГЕРБ за 10 дни, и

...
Ако не се разберем с ГЕРБ за 10 дни, и
Коментари Харесай

Владислав Панев: Страната няма нужда от нови избори. Готови сме да отнесем още бой

Ако не се разберем с ГЕРБ за 10 дни, и за 2 месеца няма да успеем

България няма потребност от нови избори, акцентира пред Българска национална телевизия депутатът от „ Демократична България “ Владислав Панев. Във връзка с рецензиите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за прибързаната оставка на акад. Николай Денков, националният представител разяснява:

„ Тази оставка беше обвързвана със съглашението за ротацията. На деветия месец акад. Денков трябваше да подаде оставка, което той и направи. Оттук нататък чакаме президента да разгласи графика за съвещания и по-късно за връчване на мандати. Не виждам какво може повече да се протака. Ако не можем да се разберем за 10 дни, няма да можем да се разберем и за 2 месеца “, акцентира депутатът.

Според него, е значимо наличието на съглашението, което би могло да се подпише сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, а не формата.

„ Девет месеца парламентарното болшинство действа що годе обикновено, направиха се много промени и предстоят още такива. Има положена основа. Предстоят доста интензивни, тежки договаряния за това какво ще прави изпълнителната и законодателната власт “. 

„ Ако не се разберем за дейностите на кабинета и законодателната власт, за оптимално чиста процедура за избор на регулатори, за промени и промени в службите, по промени в основни закони, които касаят либерализирането на пазара, то изобщо няма да стигнем до имена на министри. Важно е регулаторите да се трансфорат не в бухалки, а в съдия. “, добави депутатът.  

„ Страната няма потребност от нови избори. Готови сме да отнесем още пердах, в случай че това ще бъде причина и катализатор за нови промени в позитивна посока за страната “, добави Панев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР