Ако не бъдат сключени договори до края на годината за

...
Ако не бъдат сключени договори до края на годината за
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Трябват договори за поддръжката на републиканските пътища

Ако не бъдат подписани контракти до края на годината за поддръжка на републиканските пътища, без значение дали сега страната маскира настоящи поправки под спешни, което е явно, няма да има никаква поддръжка.

Това стана ясно от думите на районният министър Андрей Цеков по време на парламентарния надзор в Народно събрание.

„ Пътната поддръжка на републиканските пътища сега се реализира по контракти подписани през 2022г., които са с предмет - зимно поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки “, стана ясно още от неговите думи.

Той изясни, че това е вследствие на това, че през последните години не са могли да се довършат до дъно публичните поръчки, по които да бъдат предоставени действия за един по нескончаем интервал.

Тези контракти са анексирани с спомагателни съглашения, защото са били с избрани предели, разясни още той.

„ В тези контракти рамковата бюджетна прогноза е увеличена с 50%, колкото разрешава Закона за публичните поръчки, като категорично е конкретизирано, че договорите ще работят до привършване на бюджета, или до избор на реализатор.

Той разясни, че все още има запас, който да обезпечи пътното поддържане на републиканските пътища, под формата на аварийно-възстановителни работи, в границите на идващите месеци.
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР