Ако не бъдат направени конституционни промени преди края на тази

...
Ако не бъдат направени конституционни промени преди края на тази
Коментари Харесай

Париж: Без конституционни промени има риск РС Македония да бъде отделена от Албания

" Ако не бъдат направени конституционни промени преди края на тази година, има риск районен съд Македония да бъде отделена от Албания по пътя на нейната евроинтеграция. Конституционни промени са част от контракта, който бе реализиран от РСМ и Европейски Съюз, с цел да продължи автоматизирано страната в процеса по присъединение ".

Това съобщи държавният секретар по европейските въпроси на Франция Лорънс Бун, която бе част от така наречен " Ваймарска тройка ", посетила Скопие. И не пропусна да подчертае, че няма другиискания.

Френският държавен секретар изрази удовлетворението си от обстоятелството, че " предлагането за промени в Конституцията към този момент е на масата за разискване и този развой към този момент е почнал ". Според нея това е доста значимо.

По думите й бъдещето по отношение на започването на договарянията е в ръцете на Народното събрание, и РСМ има суверенното право сама да реши какво желае.

" Надявам се това да се случи, и страната да се причисли към фамилията на Европейски Съюз ", сподели още тя пред държавната организация в Скопие.

На 18-ти този месец македонското държавно управление одобри текста на Предложението за пристъпване към конституционни промени и реши документът да бъде импортиран в Събранието на Република Северна Македония.

Припомняме, че утвърждението на измененията в Конституцията на РСМ стана единствено ден след визитата на така наречен " Ваймарска тройка " в Скопие - на немският министър за Европа Анна Леерман, на френския държавен секретар по европейските въпроси Лорънс Бун и на полския министър по Въпросите на Европейски Съюз Шимон Шинковски вел Сенк.

По време на диалозите с премиера Димитър Ковачевски, с вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич, с водача на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети и с ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски, и тримата изрично обявиха, че РСМ няма да получи по-добро предложение за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз. Тримата приканиха управляващите в Скопие да създадат решителната крачка по пътя на Европейски Съюз - да трансформират Конституцията. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР