Ако не бъдат наложени санкции, Пхенян ще отправя още повече

...
Ако не бъдат наложени санкции, Пхенян ще отправя още повече
Коментари Харесай

САЩ: Русия и Китай помагат на Северна Корея

Ако не бъдат наложени наказания, Пхенян ще насочва още повече закани, заяви Линда Томас-Грийнфийлд

Съединени американски щати упрекнаха Русия и Китай в това, че оказват помощ на Северна Корея. Обвиненията отправени в Организация на обединените нации Съединени американски щати обосновава с блокиране опитите за налагане на наказания в Съвета за сигурност, съобщи .

Опасенията са, че без наказания режимът в Пхенян ще насочва повече закани и ще организира повече проби на балистични ракети. В сряда при обсъждане на тестванията на Северна Корея американският представител в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че Северна Корея се радва на подкрепи от два члена на Съвета за сигурност. Според нея тези два члена са полагали спомагателни старания в посока оправдаване „ неколкократните провокации “ на Северна Корея и са „ блокирали всеки опит да се обнови режима на наказания. “

За Русиясанкциите са контрапродуктивни. В същото време Китай дружно с Русия означиха неотдавнашните военни учения на Съединените Щати с Южна Корея като Томас-Грийнфийлд отвърна, че не може да има еквивалент сред провокациите и ученията.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се срещна в сряда откакто Северна Корея изстреля балистична ракета при следващ тест на оръжия. Ракетата е прелетяла над Япония за първи път от 2017 година насам. Това принуди управляващите да призоват хората в северните и североизточните елементи на страната да потърсят скривалище.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР