Ако настоятелно си задаваме погрешните въпроси, никога няма да получим

...
Ако настоятелно си задаваме погрешните въпроси, никога няма да получим
Коментари Харесай

Въпросите, които пречат на щастието

Ако настоятелно си задаваме неправилните въпроси, в никакъв случай няма да получим мечтаните отговори, написа блогърът Марк. Той изброява 6 въпроса, които всеки човек би трябвало да спре да си задава, с цел да върви сполучливо напред::

1. ”Защо не ме харесват? ”.  Най-лошото злощастие, най-тежката самотност се състоят в това да се усещаме несигурни в себе си. Да си мислим, че всеки различен е по-напред от нас самите по някакъв метод. Когато сме в това положение, не виждаме стотиците хора в близост, които ни одобряват каквито сме. Виждаме единствено тези няколко, които не го вършат. " Не позволявайте на вътрешната неустановеност да ви тормози, притиснати в ъгъла. Не се превръщайте в жертва на самите себе си ", споделя Марк. " Забравете дали всички ви харесват или не и се фокусирайте върху това да обичате себе си повече ", поучава той.

2. ”Какво ще си помислят всички? ” . Всъщност, когато си задаваме този въпрос, се тревожим не какво ще си помислят другите за нас, а какво ние самите ще си помислим за себе си. А в 99,9% от времето хората, които ни познават, въобще не мислят за минусите и мощните ни черти. Не сме в мозъка им толкоз, колкото си представяме. Със заблудата, че хорското мнение е съсредоточено в нас, в някаква степен се ласкаем. И си вредим. 

3. ”Какво липсва? ”.  Понякога най-големият източник на злощастие в живота ни идва от обстоятелството, че продължаваме да си мислим къде другаде можем да бъдем или кой различен бихме желали да бъдем, вместо да оценяваме къде сме и кои сме в този момент. С други думи, огромна част от това, което назоваваме злощастие, е просто неодобрение, което произлиза от пренебрегването на красивите аспекти на живота ни, които съществуват всеки ден.

4. ”Ами, в случай че не съм задоволително добър? ”.  Страхът, че ще ни победят е това, което подсигурява провалянето ни. Когато мислим, че не сме задоволително положителни, в действителност ставаме такива. Помнете, провалянето не е най-лошият неуспех. Най-лошият е да не опиташ.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР