Ако на Северния полюс безвремието няма нито начало, нито край,

...
Ако на Северния полюс безвремието няма нито начало, нито край,
Коментари Харесай

„Агрегатните състояния на духа“ през фотообектива на Дмитрий Александров

Ако на Северния полюс безвремието няма нито начало, нито край, а съставлява единствено невероятни и непокорени територии, в изложба UniCredit Studio то е побрано във фотографиите на Дмитрий Александров. Изложбата му „ Агрегатни положения на духа “ демонстрира цветовете, които се губят и намират в бялото, до момента в който описват за това какъв брой е взаимносвързано всичко на този свят.

„ Когато бяхме в Арктика, времето се сменяше на всеки 15 минути. Съответно и картинката се сменяше на всеки 15 минути. Това докара до концепцията, че тези цветове са леко непредвидени там “, показа фотографът в „ Артефир “.

 Снимките му са резултат от 12-дневно пътешестване с ледоразбивач. Дмитрий е от дребното, които имат опция да доближат до Северния полюс. Насаме с Арктика, втренчен в цветовете на бялото, той стартира да се усеща отвън времето и пространството. Като най-северният човек, който съумява да допре безкрайността.

Най-северният човек обаче е бил част от най-северната група. Като един от хората в нея, Дмитрий усеща и потребността от другарство с другите доста по-силно. Това е измежду откровенията, които получава.

„ Агрегатни положения на духа “ ще бъде част от изложба UniCredit Studio до края на януари. А Дмитрий Александров към този момент мисли за другото безвремие – Южният полюс, където цветовете са още по-наситени.

Повече за изложбата и пътуването на фотографа чуйте в звуковия файл.

Снимки – персонален ФБ профил на Дмитрий Александров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР