Ако на някой му се струва скъпо парното, има и

...
Ако на някой му се струва скъпо парното, има и
Коментари Харесай

Кремен Георгиев: Ако ви се струва скъпо парното, има и по-скъпи начини на отопление

" Ако на някой му се коства скъпо парното, има и много по-скъпи способи на отопление . Климатикът затопля въздуха, а парното затопля цялото помещение и стените ". Това сподели пред БНР Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения.

Поскъпването на парното може да се случи от 1 януари , до тогава ще работят сегашните цени, акцентира той.

Георгиев уточни, че дълготрайната прогноза за времето се изготвя от Българска академия на науките и  в случай че има нужните метеорологични условия, " Топлофикация " е длъжна да пусне парното . Той напомни, че три дни температурите не би трябвало да надвишават 12 градуса.

" Най-важно е през лятото да са направени ремонтите на топлофикационните уреди и тези пари са приети от КЕВР в ценовите заявки. Топлофикационните сдружения направиха ремонтите.... Инвестиции се вършат, когато е открито финансиране и когато е несъмнено, че тези вложения ще се върнат ", изясни специалистът и акцентира, че в случай че се спестят пари от поправки, при повреда през зимата може да бъдат изгубени милиони.  

По думите на Кремен Георгиев " комплектът от заплащане на равни годишни вноски и ежемесечно отдалечено отчитане е разковничето, което рано или късно ще се случи ".

Интервюто на Таня Милушева и Юлияна Корнажева с Кремен Георгиев и анкета на Ива Антонова в предаването " Хоризонт до обед " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР