Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат

...
Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат
Коментари Харесай

Извънредна ваканция за учениците обмисля кметът на Пловдив

Ако на 31 март не бъдат удължени ограниченията, които плануват онлайн образование, ще разглася 1 и 2 април в Пловдив за неучебни и да се слеят с пролетната почивка на учениците. 

Това съобщи кметът Здравко Димитров измежду среща с отрасловия зам.-кмет Стефан Стоянов. Той напомни, че по закон има право да дава до 3 дни почивка през образователната година и ще се възползва от тази опция.

„ Предвид цялостната епидемиологична конюнктура е по-разумно учениците да излязат по-рано във почивка, вместо да се връщат в класните стаи за два  дни и да се рискува тяхното здраве и на околните им “ , разяснява кметът.

Ако ограниченията не се удължат със заповед на министъра, общинските детски градини на 1 април ще отворят порти за искащите родители.  

В момента, от 22 март до 31 март включително, в цялата страната са въведени спомагателни противоепидемични ограничения. Съгласно тях образованието на учениците е онлайн, а децата не посещават детски ясли и градини. Затворени остават и  образователни и езикови центрове. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР