Ако мравките са избрали дома ви да бъде част от

...
Ако мравките са избрали дома ви да бъде част от
Коментари Харесай

След този бабин трик никога повече няма да видите мравка вкъщи

Ако мравките са избрали дома ви да бъде част от ежедневния им маршрут, евентуално ще видите доста от тях да се движат дружно в колона. Вероятно са на път към кофата ви за отпадък за изобилна вечеря. Знаете ли, че нормално парче тебешир може да бъде решението на казуса ви с мравките?

Креда

И по този начин - по какъв начин работи изгонването на мравки с малко креда? Всъщност доста просто. Използвайте парчето тебешир, с цел да начертаете линия под вратата или прозореца, през които мравките влизат дома ви. Можете да надраскате с креда на процедура из целия си дом, само че това не звучи като доста практично решение. Най-доброто нещо, което би трябвало да извършите, е да наблюдавате и да разберете откъдеа тъкмо идват мравките, тъй като те постоянно се движат по права линия. Всичко, което би трябвало да извършите, е да начертаете линия на мястото, през което мравките нормално минават.

Как работи?

Учените нямат еднопосочен отговор по какъв начин тъкмо работи този трик. Някои споделят, че повода се крие в талка в тебешира. Той прекъсва пътеката на мравките, което значи, че те не могат да преминат линията. Ако това е правилно, можете също да поръсите малко талк на въпросното място вместо креда. Други експерти настояват, че мравките не обичат миризмата на тебешир и това е повода да не не престават да вървят, когато попаднат на тебешир.

Тебешир

Възможно е да закупите части креда, особено за предотвратяване от мравките или по този начин наречената „ креда за мравки “ или „ китайски тебешир “. Този тип креда, обаче, съдържа нездравословни субстанции, както за животните и хората, по този начин и за околната среда. Обикновено парче тебешир за черна дъска ще бъде задоволително!



Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР