Ако мисълта за ядене на охлюви ви отблъсква, но пък

...
Ако мисълта за ядене на охлюви ви отблъсква, но пък
Коментари Харесай

Миниатюрното ресторантче в Монмартър, където ядох охлюви за първи път

Ако мисълта за ястие на охлюви ви отблъсква, само че пък не сте от хората, които четат единствено заглавията на публикациите, здравейте! Днес в рубриката ни за градски находки ще ви показва едно симпатично местенце, което имах удоволствието да посетя по време на късия, само че доста прелестен мартенски трип до Париж по покана на Huawei.

И по този начин, ето къде можете да отидете, откакто сте обиколили част от забележителностите на Париж. Ресторант Le Poulbot в Монмартър носи името на улицата, на която се намира. И като споделям, че е дребен, имам поради в действителност дребен. Ние, компания от двайсетина души, го бяхме напълнили съвсем. Разделен е условно на две зали с типичните дребни масички. Интериорът е винтидж, предостатъчно комфортен и подготвя към дълги срещи с другари на бутилка хубаво вино от Бургундия примерно или на халба френска (да, френска, освен това крафт) бира и доста, действително много добре приготвена храна.

И тъй като бях в Париж за едно премеждие, взех решение да не върша изключения и тук. Намерих храброст да си поръчам охлюви, тъй като в никакъв случай до тогава не бях опитвала, а и на френската кухня човек може да се довери. Реакцията ми беше " ммм, уау! ", освен това в положителния смисъл. Рецептата е на ресторанта, авторска, почитател съм на шеф-готвача, без да съм го виждала. Сосът беше комбиниране от няколко усета, напълно уравновесени. А по отношение на самите охлюви - сюрпризирана съм доста прелестно и на драго сърце бих пробвала пак. 

Имаше на ден меню (с вид на британски, за радост) с по няколко оферти в другите категории - предястие, главно, десерт, в това число вегетариански ястия. За главно избрах патица с пържени картофки (силно препоръчвам), пробвах малко и от френската лучена чорба, която беше превъзходна. Накрая разгласих, че десерт няма да си поръчвам, просто не ми беше останало никакво място към този момент. Но... крем брюле с мирис на лавандула! Оскар Уайлд е бил безусловно прав, по тази причина и аз се отдадох на изкушението, потънала в безвремие и самодоволство.

Пропуснах да спомена професионалното и учтиво обслужване - освен кухнята и атмосферата това е третото нещо, което е от голяма важност за всяко заведение. Ако ви следва пътешестване до Париж, не се колебайте, отбийте се в ресторантчето на ул. " Le Poulbot " 3. След това ще продължите с нови сили и въодушевление към идната порция наложителни за навестяване места.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР