Ако между 18 и 21 октомври сте в Париж, не

...
Ако между 18 и 21 октомври сте в Париж, не
Коментари Харесай

Улични светлини от България пред Grand Palais в Париж

Ако сред 18 и 21 октомври сте в Париж, не пропускайте разходка до Grand Palais. Там този път ще ви чака и изкуство от България. 4-метрова скулптура на българския художник Стефан Николаев ще бъде показана пред входа на Grand Palais, където ще посреща гостите на влиятелен интернационален конгрес за модерно изкуство.

В рамките на FIAC свои произведения ще покажат общо 30 създатели от Европа, Съединени американски щати и Азия. Скулптурата на Николаев, озаглавена, е самобитна отпратка към една от най-важните произведения на Марсел Дюшан, Bottle Rack. Творбата, наподобяваща свещник, е включена в кураторската самодейност FIAC Projects, показваща скулптури и съоръжения в обществено пространство в историческата част към Petit Palais, Grand Palais и на авеню „ Уинстън Чърчил “.

Това е първото показване на творба на актуален български създател в градска среда във френската столица.



 е роден през 1970 година в София. Живее и работи сред Париж и София. Като ваятел, той е деликатен наблюдаващ на кодовете, които ръководят актуалната ни среда, наситени с лога и знаци, идентични на всички места. Неговото изкуство заема рекламни маркетингови кодове, с цел да ги трансформира в поп-минимализъм. Художникът е представляван от изложба (Пловдив) и изложба (Париж, Брюксел).

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР