"Ако ме питате в личен план, идеята някои избрани болници

...
"Ако ме питате в личен план, идеята някои избрани болници
Коментари Харесай

Д-р Ненков за лимитите: Парите са малко и не стигат

"Ако ме питате в персонален проект, концепцията някои определени лечебни заведения да нямат предели, може би не е неприятна. Извън това, че съм заместник-министър, бих споделил друго ". Това разяснява заместник-здравният министър доктор Мирослав Ненков.

По думите му тази концепция към момента не е обсъждана съществено.

"Има пациенти, които отиват в една, втора, трета болница и по-късно в болница от вида на Пирогов, ВМАили друга огромна. Върху този въпрос по-скоро би трябвало да насочим вниманието си, в сравнение с върху лимитите. На този миг безлимитна активност не е обсъждана съществено. Да, има такава концепция, да, върти се такава концепция, само че с химикал и молив това не е считано какво ще съставлява като разход ", уточни доктор Ненков, съобщи Дарик.

"Затова би трябвало да се седне с молива, да се счита финансовата част и специалистите, които владеят публичното здраве в елементи също да бъдат привлечени в този развой. Затова на този стадий безлимитната активност на избрани лечебни заведения е по-скоро абстрактен план ", добави още той.

Зам.-здравният министър разяснява, че парите са лимитирани и имат край. "Разпределението на тези пари е мощният миг и по какъв начин тези пари се разпределят, къде отиват? Дали в някоя болница, която не работи толкоз добре, само че писмено си изпипва нещата и не взима пари толкоз, колкото Пирогов, да вземем за пример. По-скоро това е казусът и е напълно топка в полето на Здравната каса. Министерство на здравеопазването не е шеф на Здравната каса. Разпределението е ключът. Парите са малко и не стигат ", сподели още доктор Мирослав Ненков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР