Ако Конгресът се опита да отстрани президента Доналд Тръмп преди

...
Ако Конгресът се опита да отстрани президента Доналд Тръмп преди
Коментари Харесай

Гласуват отстраняването на Тръмп, ФБР предупреди за „въстание“


Ако Конгресът се опита да в профил президента Доналд Тръмп преди 20 януари, ще избухне " голямо въоръжено въстание ". Това предизвестие се съдържа във вътрешен бюлетин на ФБР, представен от. Според бюрото за следствие, въоръжени митинги са планувани във всичките 50 столици на обособените щати, както и във Вашингтон, написа Епицентър.бг.

Федералното бюро за следствие е получило информация за формация, която възнамерява " навлизане " в здания на локалните, щатските и федералните съдилища и управляващи, в случай че президентът бъде отхвърлен от служба преди 20 януари, деня на встъпването в служба на новия президент Джо Байдън.

" ФБР получи информация за разкрита въоръжена формация, която възнамерява пътешестване до Вашингтон на 16 януари. Те а предизвестили Конгреса, е в случай че се опита да в профил президента посредством 25-та корекция на Конституцията, ще избухне " голямо въстание ", написа в бюлетина.

Федералните правоохранителни органи са посъветвали политическите управляващи да усилят ограниченията за сигурност в цялата страна след офанзивата против Капитолия от 6 януари.

Днес се чака Камарата на представителите да прегледа настояването за отсраняване на Доналд Тръмп. Резолюцията, импортирана през вчерашния ден от демократите, беше незабавно блокирана от републиканеца Алекс Мууни от Западна Вирджиния и тогава демократите внесоха текст на обвиняване към президента Доналд Тръмп, което е първа стъпка към втора процедура за импийчмънт на президента. Този път обвиняването е в " подстрекателство към протест ".

Резолюцията, подкрепена от над 200 демократи, твърди, че с държанието си на 6 януари Тръмп " е посочил, че ще остане опасност за националната сигурност, демокрацията и конституцията, в случай че му се разреши да остане на поста си ".

Избраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън разиска с американските депутати въпроси, свързани с вероятния импийчмънт на Доналд Тръмп. „ Говорих с някои хора от Сената през днешния ден “, сподели Байдън. " Мисля, че президентът Тръмп не би трябвало да остане на власт. Точка ", предава безусловно словата на Байдън неговата пресслужба.

Най-малко 218 конгресмени от Демократическата партия са дали обещание поддръжка за резолюцията за импийчмънт, оповестява „ Политико “, отбелязвайки, че има задоволително депутати, които да одобрят документа, когато той бъде гласуван в Камарата на представителите на Съединени американски щати, съобщи БНР.

В резолюцията има единствено едно обвиняване - подбудителство към протест. Авторите на документа са уверени, че Тръмп с държанието си в деня на вълнения в Конгреса на Съединени американски щати „ показва, че ще остане опасност за националната сигурност, демокрацията и конституцията, в случай че му бъде разрешено да остане на поста си “.

Както отбелязва „ Политико “, ръководителят на Народното събрание Нанси Пелоси (демократ от Калифорния) даде да се разбере, че ще сложи документа на гласоподаване, в случай че самият Тръмп не подаде оставка или бъде отхвърлен от служба посредством използване на 25-та корекция към Конституцията на Съединени американски щати. По-рано „ Вашингтон пост “ заяви, че гласуването на резолюцията за импийчмънт може да се организира в Камарата на представителите още в сряда.

Ако документът бъде утвърден в долната камара, Сенатът ще би трябвало да се заеме с въпроса за импийчмънта.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР