Ако кожата ви реагира бурно на всичко (точно както и

...
Ако кожата ви реагира бурно на всичко (точно както и
Коментари Харесай

За чувствителната кожа с любов

Ако кожата ви реагира бурно на всичко (точно както и самите вие) сигурно грижата за нея е предизвикателство. Всяка смяна в метеорологичните условия, досег до материя или пък несъответствуващ артикул хвърлят кожата ви в суматоха. За да разберем повече за какво тя е свръхчувствителна, потегляме на странствуване от епидермиса към мозъка.

Наш лидер в пътуването е Ариадна Ортиз Брюг – кожен лекар и медицински шеф на Eau Thermale Avène.„ Усещанията на кожата се зараждат в рецепторните окончания на сетивните неврони в периферията на кожата. Тези рецептори преобразуват механичните, химични и топлинни тласъци в електрически сигнали, които доближават до мозъка, където предизвикат сетивно усещане “, споделя Брюг. „ Така свръхчувствителната кожа отключва несъответствуващ отговор като пощипване, зачервяване и дискомфорт на кожата “.

Механизмът, по който се реализира този развой обаче, към момента е тайнственост за учените, по тази причина свръхчувствителната кожа е непредсказуема даже и за хората, които я имат. Именно това подтиква Eau Thermale Avène да търси решения за грижата й. Козметиката им е пословична с дерматологичната грижа – през далечната 1736 година маркиз Рокозел открива лековитите качества на извора „ Св. Одил ”, ситуиран в Авен, Югозападна Франция. През 1826 година термалните извори в Авен към този момент се предлагат от доста водещи кожни лекари и са в основата на козметичните Ето за какво те са подобаващи за всички видове кожа и изключително за свръхчувствителна, раздразнена и атопична.
               

Avène създаде революционната серия Tolerance Control, основана на нова постбиотична дейна съставна част. Тя е извлечена от микрофлората на Термална вода Avène  и съумява да успокои кожата единствено за 30 секунди, а хидратацията продължава 24 часа! Продуктите са без никакви консерванти, с висока приемливост и 98% натурални съставки. Тайната е в бактерията Aquaphilus dolomiae, която не съществува на никое място другаде в света, с изключение на в екосистемата на термалната вода Avène. Забележителното изобретение води до основаването на нова категория дейни съставки, които се съдържат и в новата серия Tolerance Control.



Тя включва нежен лосион, който почиства и дегримира лице, очи и устни, а действието му е толкоз точно, че даже не се постанова изплакване. Серията предлага и успокояващи и възстановяващи крем и еликсир, които неотложно потушават дискомфорта и продължително управляват свръхреактивността на кожата. Основната стъпка за успокоението й, несъмнено, идва от именитата на  Avène – неизменим съдружник в битката с реактивността. Защото сензитивната кожа се потребност тъкмо от същото, от което и сензитивните хора – от грижа и обич!

 

С поддръжката на Avène

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР