Ако като мен сте от хората, за които суматохата около

...
Ако като мен сте от хората, за които суматохата около
Коментари Харесай

Сладко-кисели ребра за чревоугодници

Ако като мен сте от хората, за които паниката към посрещането на Нова година е непозната, то сигурно ще разберете за какво тази година с половинката ми избрахме да си останем сами вкъщи.  Истината е, че и за двама ни готвенете е повече от прелестно занятие и обичаме да споделяме дружно пространството в кухнята, отделяйки време и внимание и на по-засукани и комплицирани предписания. 

Тази рецепта за пикантни сладко-кисели ребра лишава време, само че има метод да се подготвите като ги изпечете от предния ден и просто ги глазирате и запечете преди сервиране. Убедена съм, че към тази рецепта ще се връщате още веднъж и отново  тъй като резултатът е неустоимо апетитен, поради  овкусяването  от препечени смлени подправки, и сочният „ лакиран ” резултат от глазурата.

 
               

Необходимите артикули:
 2,5 кг нежни свински ребра 1 чаена лъжичка семена от кимион 1 чаена лъжичка семена от кориандър 1 чаена лъжичка семена от копър сол и черен пипер - на вкус 2 супени лъжици зехтин 1/2 чаша надробен червен лук 1/2 чаша ябълков оцет 1/4 чаша а балсамова редукция 1/4 чаша чист кленов сироп
                                                   

 

                                                            Начин на подготвяне:

Загрейте фурната до 150 градуса. Подгответе ребрата, като отстраните мембраната и деликатно ги разделите горната им част с нож за обезкостяване.

На изсъхнал тиган запечете кимиона, кориандъра, копъра и кимиона на междинен огън, като разбърквате и въртите тигана постоянно за към 2 минути. След като изстине я прехвърлете в мелница за подправки и я обработете за  докато  получите наедрял прахуляк.

Поръсете ребрата щедро със сол и черен пипер на усет, след което ги  натрийте със смляната  смес от подправки. Поставете ги върху решетка с месото нагоре и оставете в авансово загрятата фурна за 2 часа и 15 минути.

Когато ребрата са подготвени загрейте зехтина на междинен огън, прибавете лука и откакто го посолите го гответе към 5 минути до момента в който омекне. Добавете оцета, балсамовата редукция и кленовия сироп. Увеличете леко огъня и оставете да къкри до момента в който се сгъсти и редуцира.

Извадете ребрата от фурната и деликатно ги обърнете  и намажете благодарение на четка  с част от лучената глазура. Върнете във фурната и запечете за 1-2 минути до момента в който почнат да потъмняват. Повтаряйте процедурата с превръщане, намазване и печене до момента в който получите лъскави на тип и лепкави на допиране ребра и употребявате целия сос.

Прехвърлете ребрата върху дъска и ги оставете да починат 5 минути, след което ги разделете, разрязвайки сред костите и ги прехвърлете в паница за сервиране.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР