Ако журналистите не бяха там, може би щяхме да хванем

...
Ако журналистите не бяха там, може би щяхме да хванем
Коментари Харесай

Цветанов: Полицаите са реагирали адекватно спрямо журналистите

Ако публицистите не бяха там, може би щяхме да хванем хората, които фактически биха направили това заличаване на документите, което излезе в общественото пространство. Това сподели заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка арестуваните публицисти, провеждащи следствие за измами с еврофондове.

Според Цветанов полицейските чиновници са реагирали съответно и по отношение на разпоредбите.

"Първо, в случай че погледнем хронологията, има сигнал, който е постъпил в ГДБОП - има нужната организация, която е подхваната от способените органи, с цел да може да бъде локализирано мястото и да бъдат подхванати оперативни дейности, с цел да бъдат арестувани лицата. Това обаче, което се получи като разминаване, е че тези публицисти или публицисти от тези екипи, за които става въпрос, че са сезирали ГДБОП, отиват на място и подхващат дейности, които по никакъв метод не основават условия или чувството, че това са публицисти. Полицейските чиновници са реагирали съответно ", изясни ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ пред NOVA.

Все отново той призна, че огромният въпрос е само дали е трябвало да се слагат белезници, в случай че Димитър Стоянов и румънският му сътрудник Атила Биро са се показали.

В понеделник, в София стотици жители организираха митинг в поддръжка на публицистите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР