Ако живеете в апартамент и сте си взели котка за

...
Ако живеете в апартамент и сте си взели котка за
Коментари Харесай

Как по-лесно да приучим котката си към каишка?

Ако живеете в апартамент и сте си взели котка за домакински любим, е добра концепция да я научите да носи каишка. Така тя ще може да ви съпровожда на къси разходки на открито, където ще изразходва силата си, без да се притеснявате, че ще я изгубите. Вероятно към този момент сте виждали котки, разхождани на каишки, и макар че това е към момента необичайно за България, от ден на ден притежатели на котки избират този вид, с цел да разнообразят всекидневието на своя домакински любим.

Разбира се, не можете да очаквате, че незабавно откакто наденете каишката на котката, тя покорно ще ви последва на всички места. Носенето на каишка изисква малко повече време и подготовка за котката и самообладание от ваша страна. Следните няколко съвета ще ви оказват помощ по-бързо да адаптирате котката си към разходки.

Необходими аксесоари

Като за начало са ви нужни подобаващи аксесоари. Вместо котешка каишка, по-добрият вид е да се снабдите с котешка сбруя, която е надалеч по-удобна за котката. В интернет ще намерите информация за типовете сбруи и по какъв начин да изберете подобаващата за вашия домакински любим.

Привикване към новото

Изберете сбруя с подобаващия размер, която е направена от мека и удобна за котето материя. След това оставете котката да си играе с него и с мотива, с цел да свикне с тях. Когато те станат част от персоналните й движимости, можете да пробвате да присъедините каишката към сбруята, с цел да видите реакцията на животното. Няма потребност да я държите дълго време вързана към каишката още от първия път. Постепенно увеличавайте времето, с цел да се усеща тя напълно умерено и да свързва новите си придобивки с позитивни страсти.

Поощрение

Тук идват на помощ и лакомствата, които можете да давате на котката, както и да я погалите, откакто е носила известно време сбруя и каишката вкъщи. Фирмата Whiskas предлага чудесни лакомства за котки, а в случай че се чудите от кое място да ги закупите, тъкмо в този момент ще ги намерите в последната т маркет листовка с 20% понижение.

Разходки вкъщи

След като котката ви свикне с каишката вкъщи, можете да пристъпите към разходки с нея из прилежащите стаи. Следете за реакциите на котката освен това ограничение на свободата на придвижване. Сами ще разберете по кое време е привикнала задоволително, с цел да се пробвате на къса разходка на открито.

Разходка на открито

Изберете умерено място, където да разноските котката – надалеч от мощен звук, трафик на хора и други животни. Започнете единствено с 4-5 минутна разходка, като позволите на домашния ви любим да се приспособява към новата конюнктура. В случай, че котката ви наподобява уплашена, я вземете на ръце и я приберете вкъщи. Изчакайте ден или два и пробвайте още веднъж.

Кога да награждавате котката си по време на тренир

овка?

Подгответе си обичаните й лакомства и награждавайте котката всякога, когато ви разреши да й сложите сбруята и каишката, когато се държи добре и слуша и вкъщи, и на открито. Това ще я стимулира да желае повече такива разходки и повече лакомства.

Друга специфичност, която би трябвало да имате в поради при разхождането на котка с каишка е, че за разлика от кучето, което се води по вашето движение, котката не може да бъде командвана по същия метод. Това значи, че би трябвало да й позволите тя да зададе темпото на ходене и пътя, по който желае да тръгне. Обикновено котките на каишки не вървят паралелно до стопаните си, а ги водят по пътя. Трябва да приемете сходно държание за обикновено, защото по природа котките са надалеч по-независими от кучетата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР