Ако живеете близо до морето, правите чести пътувания до плажа

...
Ако живеете близо до морето, правите чести пътувания до плажа
Коментари Харесай

Как ни лекува морската вода?

Ако живеете покрай морето, вършиме чести пътувания до плажа или планирате отмора на остров това лято, има възможност да получите повече от морската вода, в сравнение с просто едно наслаждение

Известно е, че в историята лекарите са препоръчвали на пациентите си да отидат на морето, с цел да облекчат разнообразни болести, написа

Те фактически са издавали наставления, в които тъкмо се е описвало какъв брой дълго, какъв брой постоянно и при какви условия пациентите им би трябвало да бъдат в морската вода.

Използването на морска вода за медицински цели даже има име: таласотерапия. През 1769 година известният английски доктор Ричард Ръсел разгласява дисертация, аргументираща потреблението на морска вода при заболявания на жлезите, в която той включва скорбут, жълтеница и проказа. Освен че е споделял за изгодите от плуването в морската вода, той даже поддържаше пиенето на морска вода.

И до през днешния ден лечебни и балнеоложки курорти край морето изобилстват, както от приятна морска вода, по този начин и от туристи. Те се считат за места, където хората могат освен да не помнят за проблемите си, само че в някои случаи даже да излекуват артрит.

Морската вода лекува ли кожни болести и усъвършенства ли признаците на психологичното здраве - продължете да четете.

Кожни болести и рани

Морската вода се разграничава от речната по това, че има доста по-високи количества минерали, в това число натрий, хлорид, сулфат, магнезий и калций. Ето за какво е извънредно потребна при кожни болести като псориазиз. Хората с псориазиз постоянно страдат от изтощителни кожни обриви, формирани от сърбящи, люспести плаки.

Къпането в натурална богата на минерали вода, в това число в минерални извори, се назовава водолечение и от дълго време се употребява за лекуване на псориазиз. Има също доказателства, че климатотерапията (при която пациентът се реалокира на несъмнено място за лечение) в Мъртво море е дейно средство за лекуване на положението. Самите пациенти, страдащи от псориазис, оповестяват, че се усещат по-добре след плуване в океана, само че това може да е обвързвано и с излагането на слънце, за което е открито, че усъвършенства признаците на псориазис.

Океанското плуване има изгоди и при екзема, друго имуномедиирано заболяване. Плуването в морето може да бъде добър вид за лекуване за тези с тежка екзема, защото постоянно им е мъчно да спортуват в горещите и хлорирани басейни. Но реакцията на страдащите от екзема към солената вода е променлива: някои я намират за успокояваща, други за неуместна.

Тъй като е богата на други минерални соли като натрий и йод, океанската вода може да се смята за антисептик, което значи, че може да има свойства за укрепване на рани. От друга страна, плуването в океана с отворени рани може да ви изложи на евентуални бактериални инфекции, написа The Conversation.

Сенна хрема и проблеми със синусите

Назалната иригация или промиването на носната празнина със солени разтвори се употребява като спомагателна терапия от доста хора, страдащи от сенна хрема, както и от инфектиране и зараза на синусите. Плуването в солена вода може да понижи признаци на сенна хрема и синузит, както и други респираторни признаци. Това е по този начин, тъй като резултатът на солевия разтвор върху лигавицата на синусите може да понижи възпалението, макар че научните доказателства за това са по-малко нестабилни.

Директорът на клиничните услуги в здравната благотворителна организация Allergy UK твърди, че хората, които живеят и плуват в морето, нормално имат по-здрави дихателни системи.

Блокира появяването на целулит

Морската вода усъвършенства доста кръвоснабдяването и регенеративните качества на кожата, което ги трансформира в незаместим асистент в битката против стриите и упорития целулит. Доброто оросяване съживява и лицето, придавайки му приятна червенина.

Медитация и релаксация

Доказано е, че упражненията в естествена среда имат по-големи изгоди за психологичното здраве, в сравнение с упражненията другаде. Това е по този начин, тъй като съчетава изгодите от упражненията с възстановяващите резултати от престоя измежду природата. Плуването в солена вода може да бъде релаксиращо, медитативно и да понижи напрежението.

Безтегловността на водата също може да има успокоителен резултат върху мозъка, като даже може да трансформира или забавя мозъчните талази.

Проучване демонстрира, че резултатите от балнеотерапията са сравними с постоянно употребяваното лекарство срещу меланхолия, наречено пароксетин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР