Ако изборите бяха в началото на март, резултатът вероятно щеше

...
Ако изборите бяха в началото на март, резултатът вероятно щеше
Коментари Харесай

Ако изборите бяха днес - първите партии събират идентична подкрепа

Ако изборите бяха при започване на март, резултатът евентуално щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат съвсем идентична поддръжка с 27,2% и 26,6%, Движение за права и свободи и " Възраждане " са другата двойка със сходни резултати и биха оспорвали третото място, надлежно с 13,4% и 12,3%. Със 7,3% Българска социалистическа партия е на петото място.

В борба за опция за прескачане на бариерата са " пакетирани " " Български напредък " с 3,7%, " ИТН " – с 3,4% и " Левицата " – с 3,2%.

Данните са от проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за БНР, показващо настройките на старта на акцията. Кампанията обаче занапред се демонстрира и на числата към този миг следва, както постоянно, да се гледа като на моментна фотография на декларативните настройки, а не като на прогноза. При близки стойности, съмнения в интензивността, политическа рецесия и така нататък, вероятни са динамични развития, в това число в последния миг.

Със сигурност са споделили, че ще гласоподават 40,6%. Това допуска интензивност, близка до тази от предходните избори – доколкото и в предходните избори декларативните равнища на интензивност към този стадий бяха сходни – само че и тук акцията ще бъде решаваща и занапред ще се разбере процентът на база формалните изборни описи. 4,4% са тези от заявяващите, че ще гласоподават, които биха предпочели „ Не поддържам никого “, в случай че изборите бяха през днешния ден.

Изследването на " Галъп " е извършено сред 24 февруари и 3 март 2023 година измежду 1008 души по метода " лице в лице " с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР