Ако искате да станете по-активни, значи сте на прав път.

...
Ако искате да станете по-активни, значи сте на прав път.
Коментари Харесай

Задължително прочетете това, коа ползвате фитнес гривна или часовник

Ако желаете да станете по-активни, значи сте на прав път. Световната здравна организация споделя, че възрастните би трябвало да имат най-малко 150 минути седмично умерена физическа интензивност, а децата и юношите би трябвало да спортуват и да се движат най-малко по 60 минути дневно. Много от нас не упражняват задоволително и се обръщат към фитнес тракерите (фитнес гривни и часовници), с цел да наблюдават здравословното си положение. 

Но какъв брой точни са фитнес тракерите? 

Глобалният пазар на портативни технологии се разраства бързо. Сега е елементарно да има кой да брои хапките ви, да следи фамилията ви, и да ви подканва да вършиме извършения даже у дома. Фитнес гривните и часовниците са голяма част от тази наклонност и носят 36 милиарда $ за международната стопанска система през 2020 година, съгласно Fortune Business Insights. Най-сложните надвишават опциите за мерене на калории, броя стъпки и сърдечна периодичност, с цел да следят продължителността и качеството на съня, кислорода в кръвта, и др. 
Нямате фотографска памет? Ето по какъв начин да се справите с този проблем
Милиони физиономии на персонални карти, шофьорски книжки и куп други документи със фотоси на разнообразни хора минават през ръцете и очите на гр...
Прочети повече
Многобройни изследвания сочат, че на данните от гривните/часовниците не би трябвало да се има 100% доверие, защото точността им е променлива. Проучване за точността на тракера, оповестено в International Journal of Environmental Research през 2018 година, показва: „ Устройствата са в положение надеждно да мерят сърдечната периодичност, броя на стъпките, дистанцията и продължителността на съня, които могат да се употребяват като ефикасни индикатори за оценка на здравето, само че точността на премерване на потреблението на сила към момента е незадоволителна. Фитнес тракерите от разнообразни марки се разграничават в данните си, когато мерят на един и същи човек. Те са повлияни от положението на интензивност, което демонстрира, че производителите на фитнес тракери би трябвало да подобрят своите логаритми за разнообразни положения на интензивност. "  

Проучване от 2020 година, оповестено в International Journal of Environmental Research and Public Health, преглежда 11 разнообразни тракера. Установено е, че когато става дума за преброяване на стъпки, гривните засичат бягането, само че от време на време пропущат елементарното вървене според от интензивността на човек, когато придвижванията на ръцете по-често се регистрират неправилно като стъпки.

Проучване на Digital Health през 2018 година откри, обаче, че фитнес устройствата са положителни в оценката на общия сърдечен темп. Той се мери със светлинни талази, които устройството излъчва към кожата. 

Преглед на съществуващите проучвания от 2018 година в списанието JMIR mHealth и uHealth открива, че хората, които употребяват фитнес тракери, са склонни да стават по-активни, увеличавайки броя на стъпките си. Тракерите оказват помощ на потребителите да поддържат положителни привички в дълготраен проект и могат да бъдат потребни за медицинските експерти, наблюдаващи здравето на своите пациенти.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР