Ако искате да сготвите нещо лесно и бързо, възползвайте се

...
Ако искате да сготвите нещо лесно и бързо, възползвайте се
Коментари Харесай

Лесен ориз в Мултикукър

Ако желаете да сготвите нещо елементарно и бързо, възползвайте се от тази рецепта за ориз в мултикукър

Необходими Продукти

● тиквички - 2 бр.
● ориз - 2 мерителни чашки
● моркови - 1 бр.
● бульон - пилешки или зеленчуков
● чесън - 2 скилидки
● лук - 1/3 глава

Начин на подготвяне

Лука и чесъна нарязваме на ситно, а тиквичките и морковите - на приблизително огромни кубчета.

Когато работим с мултикукър, без значение какъв тип ориз изполваме, наложително изискване е да измием ориза доста добре. Ако не създадем това, оризът ни може леко да загори на дъното на съда.

От начало използваме стратегия FRY, който пускаме за 10-15 мин и в малко лой запържваме зеленчуците. В този апарат можем в действителност да готвим с доста малко лой, даже и когато говим ориз.

Мултикукърът има разграфени ограничения за опрделеното количество ориз, което използваме какъв брой вода би трябвало да прибавим. Много комфортна функционалност, която ни обезпечава постоянно превъзходен резултат при подготвяне на ориз.

След като прибавим водата, предпочитам стратегия RISOTTO. За моя мултикукър тя е с фиксарани градуси и времетраене 40 мин. Често оризът е подготвен и по-рано, тъй че по-добре след към 25-30 мин проверете готовността на ястието си.

Така подготвен оризът може да употребявате като гарнитура, директна консумация или да прибавите към него месо, още зеленчуци, а за какво не и да го употребявате като мостра за ориз по китайски.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР