Ако искаме добре да прикрием старата ограда в задния двор,

...
Ако искаме добре да прикрием старата ограда в задния двор,
Коментари Харесай

Прикрийте несъвършенствата в градината

Ако желаеме добре да прикрием остарялата ограда в задния двор, или да замаскираме стената към съседа, засаждането на композиция от катерещи се растения, шубраци и цветя би могло да свърши чудесна работа. Освен това огромна част от каскадните растения хем бързо порастват, хем по-късно елементарно се поддържат.

Идеално растение за прикриване на оградата е дивата лоза. Тя не изисква особени грижи и цъфти от началото на пролетта, чак до края на есента.

За да " настроим " сполучливо тези катерещи се лози, единственото което би трябвало да създадем е да следим за развалените, заболели или прекомерно заплетени стъбла и да ги отстраним.
 Снимка 572739
 

След това да " закрепим " (и ограничим) растежа на здравите клончета към оградата, която желаеме да прикрием и по този начин да реализираме стремежи хубав външен тип.

Вечнозелените растения пък са съвършената опция на катерещите се лози. Сред най-подходящите са японският тис и чемширът. Те са и идеално средство и за архитектурно обрисуване на обособените пространства в градината, а също така могат да се оформят по метод, по който желаем да наподобяват.
 Снимка 572740
 

Предимството на този вид растения е, че остават зелени даже и през зимните месеци, в това число и могат да устоят на натиска на натрупалия се на сняг.

Малините, къпините и цариградското грозде също и други подобни плодови храсти са чудесни растения, които може да засадим около оградата. Те порастват нормално под формата на дълги, високи клончета, които виреят най-добре, когато са вързани за подпори.

Оградата, която желаем да прикрием с тях, може да им обезпечи нужната спомагателна конзола и това да им разреши по-лесно да порастват отвесно.
 Снимка 572741
 

И в случай че желаеме да събираме и плодове от, добре е авансово да засадим храстите на място, което не е прекомерно изложено на мощното обедно слънце или пък на доста вятър.

Специалистите предизвестяват, че плодовете от този вид шубраци в никакъв случай не са изключително положителни през първата година от засаждането им, припомня уеб сайтът marthastewart.

Разбира се, не трябва да забравяме и хортензиите - тези са извънредно красиви шубраци с огромни едри цветове, в най-различни нюанси - от светлорозово до наситено синьо. От самото начало на пролетта, чак до края лятото, те цъфтят и прибавят жив цвят в двора.
 Снимка 572742
 

Правилната грижа за тях изисква поливане най-малко един път седмично (а при изсъхнало време и по-често), както и от време на време укрепване с доза тор - един път или два пъти годишно напролет или лятото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР