Ако имате висок холестерол, има лесни стъпки, които да предприемете,

...
Ако имате висок холестерол, има лесни стъпки, които да предприемете,
Коментари Харесай

Храните, които понижават „лошия“ холестерол

Ако имате висок холестерол, има лесни стъпки, които да предприемете, с цел да го намалите без да се постанова да посягате към лекарства.

Храните за понижаване на холестерола са доста разнородни и включват разнообразни типове плодове, зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни, риба, постно месо и огромно количество здравословни мазнини. Ето някои от тях, показва Дарик:

Зеленчуци

Зеленчуците са богати на антиоксиданти и по тази причина са доста ефикасни. Колкото повече растителна храна човек употребява, толкоз по-здрави ще са кръвоносните му съдове. Листните зеленчуци като зеле, лук, броколи и артишок са изключително потребни за здравето на сърдечно-съдовата ни система, защото те съдържат огромни количества фибри.

Бобови култури

Зелен или остарял фасул, леща, грах съдържат доста фибри и затова има способността да контролират холестерола в кръвта.
Те са богати на антиоксиданти и редица потребни минерали, които спомагат за вярното кръвообращение.

Чесън

Едно от най-ценните качества на зеленчука със характерна миризма е способността му да намалява холестерола.
Чесънът е същински антиоксидант, има противовъзпалителни, антивирусни, антидиабетни и имуностимулиращи свойства. Той намалява холестерола, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и спомага за намаление на кръвното налягане. Той е евтина и ефикасна естествена опция на медикаментите за намаление на холестерола.

Пълнозърнест самун и зърнени артикули
 Храните, които намаляват „ неприятния “ холестерол


Друга смяна, която човек може да направи в храненето си, е да размени модифицираните артикули с пълнозърнести други възможности. Богати на фибри храни, като да вземем за пример пълнозърнест самун, оказват помощ за намаление на холестерола.

Ядки

Ядките са богати на полиненаситени мазнини, допринасящи за поддържането на кръвоносните съдове в положително здраве. Редовното изразходване на бадеми да вземем за пример може да способства за намаление на риска от сърдечносъдови болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР