Ако имате суха и изтощена коса с накъсани краища, сте

...
Ако имате суха и изтощена коса с накъсани краища, сте
Коментари Харесай

5 домашни средства за справяне със сухите краища

Ако имате суха и изтощена коса с накъсани краища, сте попаднали на точното място. Повечето балсами оферират добър резултат, само че той не постоянно е дългогодишен и освен това съдържат химически съставки, които могат да увредят косата в дълготраен проект.

В тази публикация сме ви подготвили няколко метода да възстановите косата си посредством натурални средства. Ето и кои са те:

1. Кисело мляко и мед

Млечните артикули са отличен вид за естествено отнасяне на суха коса. По-специално киселото мляко е богато на витамини от група В и минерали като цинк, магнезий и калций, които подхранват скалпа.

Медът е постоянно срещана съставна част в домашната козметика, благодарение на богатството си от витамини, минерали и ензими, както и на овлажняващите си свойства. В допълнение, той има силата да хидратира, без да омазнява ненужно, защото не съдържа масла. Поради това е потребен за всички видове коса.

Смесете кисело мляко със супена лъжица мед и нанесете върху суха коса. Оставете да работи 30 минути и измийте с шампоан.

2. Майонеза

Майонеза в косата ти? Може да ви изненада или може би към този момент сте чували за този домакински лек за хидратиране на косата. Както яйцето, по този начин и растителното масло, са две доста потребни съставки за естествено справяне със суха коса.

Яйцето, богато на мазнини и протеини, е страховит хидратант. От своя страна растителното масло оказва помощ за предотвратяване на цъфтящи краища. Освен това съдържа витамин Е, който има антиоксидантни свойства.

Може да употребявате към този момент направената майонеза. Избягвайте модифицирана такава, която съдържа добавки.

Ако миризмата на яйце ви тормози, можете да добавите няколко капки етерично масло, да вземем за пример лавандула.

3. Кокосово масло и алое вера

Кокосовото масло е посочило изгодите си за косата в разнообразни изследвания. Лауриновата киселина може да проникне в структурата на косъма и да предотврати повредената коса.

От своя страна алое верата е богата на витамини, минерали, аминокиселини, ензими и антиоксиданти. Освен че поддържа естествената хидратация на косата, тя я защищава и от увреждане при излагане на слънце. Освен това е естествена опция на стилизиращите гелове.

Смесете двете съставки в равни елементи и разбъркайте, до момента в който се интегрират добре. Намажете и оставете да работи една нощ. На сутринта измийте косата си.

4. Авокадо и банан за естествено лекуване на суха коса

В този случай предлагаме да комбинираме два плода, които, когато са узрели, са богати на хранителни субстанции и ще подхранят косата ни. И двата обезпечават мекост и искра, както и подхранват космения фоликул.

Авокадото е богато на витамини A, B, C, E и K, както и огромно многообразие от минерали. Бананът съдържа витамини А, С, Е и минерали като калий и цинк.

Размачкайте един банан с половин авокадо и разнесете добре по косата. Оставете да работи половин час и измийте с шампоан.

5. Зехтин и лимонен сок

И най-после, две съставки, които, комбинирани, вършат съвършената маска за нашата коса. Зехтинът дълбоко подхранва и възвръща повредената коса. В същото време лимонът придава искра и балансира непотребната лой от зехтина. 

Смесете 3 супени лъжици зехтин със сока на един лимон. Колкото по-суха е косата ни, толкоз повече масло ще прибавим. Нанесете върху цялата коса и оставете за 1 час или цяла нощ, в случай че е допустимо.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР