Ако има съюз между патриотите, трябва да има някакъв разказ

...
Ако има съюз между патриотите, трябва да има някакъв разказ
Коментари Харесай

Димитър Ганев: След изборите партиите трябва да са много по-сговорчиви

Ако има съюз сред патриотите, би трябвало да има някакъв роман към него, някакъв бранд – нещо, което да възбуди пристрастеностите в това пространство, да се върне някакъв възторг. Не ми се коства, че механичният общ брой ще даде решение на уравнението. “ Това сподели в изявление за БНР социологът от Изследователски център „ Тренд “ Димитър Ганев.

Относно капацитета на поръчката на Жан Виденов да се яви на идния парламентарен избор със своя групировка социологът разясни, че  Виденов носи след себе си избран честен капитал, който би могъл да бъде употребен , само че би откъснал гласове от Българска социалистическа партия, т.е. е някаква форма на заплаха за Българска социалистическа партия. 

Много тежка обстановка за Българска социалистическа партия би било, в случай че два месеца по-късно имат по-нисък резултат от този на 4 април, акцентира Димитър Ганев.

Относно линията на ГЕРБ до изборите Ганев означи, че в идващите два месеца акцентът ще бъде, че към този момент не са на власт и това ще бъде рационално и тактически вярно от тяхна страна след мобилизацията на протестен избор на 4 април.

Борисов и ГЕРБ ще търсят оптималната отдалеченост от властта в идващите два месеца, с цел да приглушат този протестен избор . Те ще създадат всичко допустимо, с цел да тушират този протестен избор. “

Потенциал за растеж има при множеството обединения от опозиционния лагер, най-много Има Такъв Народ, уточни Димитър Ганев в предаването „ 12+3 “.

След тези избори партиите към този момент би трябвало да бъдат доста по-сговорчиви, тъй като трети следващи избори към този момент ще извърнат гласоподавателя против тях . “

В коментара си за състава на новия длъжностен кабинет Ганев посочи: 

„ Кадровият състав издава ясната цел да разтвори това ветрило и да даде знак в няколко направления. Първа посока, може би най-важната за президента – редовия социалист и поддръжката на която Радев разчита на него. Фигурата на Янаки Стоилов е емблематична. Това беше изключително значимо, с цел да може редовият социалист да припознае този кабинет и като собствен . “

Димитър Ганев открои и посланията към „ демократичната общественост, градската общественост с икономическия блок Асен Василев - Кирил Петков “, както и „ мигане към митингите от 2020 година – Минеков “.

Прочитът на Димитър Ганев на фигурата на министър-председателя по думите му значи, че президентът Радев персонално ще поеме отговорността върху този кабинет - „ идея, друга от тази, която имахме през 2017 година , когато отпред на служебния кабинет беше Огнян Герджиков “.

„ За два месеца могат да се свършат потребни неща, да се дадат знаци в някаква посока, само че чак да се промени нещо фундаментално, което не е било променяно от 10 години, би било прекомерно амбициозна задача “, заключи социологът.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР