Ако има предсрочни парламентарни избори, досегашната управленска конфигурация няма да

...
Ако има предсрочни парламентарни избори, досегашната управленска конфигурация няма да
Коментари Харесай

Прогноза за евровота: 5 депутати за ГЕРБ, 4 за Възраждане, 3 за ДПС, 3 за ПП-ДБ, 2 за БСП

Ако има предварителни парламентарни избори, досегашната управническа настройка няма да се възпроизведе тъкмо. Прогнозата е на математика проф. Михаил Константинов, направена в ефира на Нова нюз.

Според него при предварителен избор бъдещият парламент би бил по-малко евроатлантически. " Сега Движение за права и свободи, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат към 160 депутати, ще останат 130 при нов избор. Опозицията ще завоюва към 30 места повече в съпоставяне със в този момент ", счита професорът.

 

Математикът направи прогноза и за евроизборите. " 5 депутати за ГЕРБ, 4 за " Възраждане ", 3 за Движение за права и свободи, 3 за ПП-ДБ, 2 за Българска социалистическа партия. Това демонстрират проучванията ", уточни той. И добави, че в 5 страни в света, в това число България, гласоподават с машини.

" Бойко Борисов и ръководителите на ПП-ДБ ще изберат министрите, на договарящите имената им ще бъдат единствено обявени. Смятам, че финансовият министър ще остане ", добави Константинов по отношение на договарянията за ротацията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР