Ако харесвате пиеси и филми от типа на Мъже говорят

...
Ако харесвате пиеси и филми от типа на Мъже говорят
Коментари Харесай

Татковци излизат да се забавляват в „Петък вечер“

Ако харесвате пиеси и филми от вида на „ Мъже приказват за дами “ (или обратното), каквито в последно време много са се нароили, новата комедия „ Петък вечер “, показана премиерно предишния петък (кога различен път?!) в Theatro, към този момент ви е очаровала или следва да го направи. Симпатичните артисти от тв сериала „ Татковци “ Христо Пъдев, Филип Буков, Павел Иванов и Стоян Дойчев излизат отвън облиците си от екрана и отвън „ закрепостяващия “ сюжет, с цел да показват с положително възприятие за комизъм, ударна сила и свръхдоза тестостерон по какъв начин действат цялата митология и насъбраните клишета към най-чакания момент от седмицата.

Подготовката, суетенето, напиванията, свалките, перченето, другарските съзаклятия, дребните неистини за изплъзване от ангажимент с непрекъснатия сътрудник и впрочем наложителен репертоар на петъчното излизане са „ обиграни “ и от мъжка, и от време на време от женска позиция – без несъразмерна превземка, занимателно, прочувствено, на моменти наивно, само че най-много с явно наслаждение. Всичко е съвсем като в живота. Актьорите, несъмнено, не се задоволяват с по една роля, всеки от тях със забележителна непрестореност сменя като ръкавици разнообразни типажи – фамилния човек, бабаита, обиграния женкар, смотаняка книжовник, девойки от антуража… В традициите на стендъп комедията, представлението е построено от поредност скечове, в тази ситуация нашарени с рапиране и танци. Автор на музиката и аудио резултатите е международният първенец по бийтбокс Александър Деянов-Скилър, който озвучава онлайн цялата режисура.

По сцените из страната триумфи жъне и различен много сходен театър на друго каре другари: „ Отчаяни съпрузи “ на Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и Димитър Захариев. Там обаче в основата е пиеса на трима френски създатели – Алекси Макар, Жером Даран и Стефан Мюра, въпреки нашите момчета да са припознали текста като собствен и феновете да го възприемат като техен персонален опит. В „ Петък вечер “ историите са си в действителност на самите артисти (подпомогнати в разказването им от Ваня Георгиева и Николай Ангелов) или на техни познати. Като изключим старите вицове, в които по-изискващият фен се „ спъва “ първоначално, с разгръщането им се разпростира и въображението на изпълнителите, хъсът им за импровизация, предполагани от неналичието на кой знае какъв брой постоянна драматургия. Режисьор на спектакъла е Ивайло Ненов – притежател на наградата за най-хубав млад сценичен режисьор „ Слави Шкаров 2019 “ и на оценката „ Млада вяра “ от националните награди за комизъм и ирония „ Златен кукерикон 2020 “. Вече марка в комедията. Хореографията е на Александър Манджуков, сценографията на Теодор Киряков.

Следващите представления на „ Петък вечер “ са на 8 юни във фестивалния комплекс във Варна, на 10 юни в Бургас, на 16 юни в парк-театър „ Борисова градина “ в София, на 5 юли в Добрич, на 20 юли във Велико Търново.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР