Ако е знаел, че ще има война, започната от Русия,

...
Ако е знаел, че ще има война, започната от Русия,
Коментари Харесай

„Посоката“ на България? Пак ще се навеждаме или да изчакаме?

Ако е знаел, че ще има война, стартирана от Русия, в неговия мандат, надали щеше да се съгласи да се коалира с Корнелия. Но нещата са каквито са. 
Ясно е, че доста от решенията са взети под напън: ~или каквото споделям, или завършек на обединението и взрив!—минавам в съпротива и няма нито едно решение да мине през тоя парламент!~ 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2162
Не е за пръв път да играят против нас вместо за нас. Още от атентатите и терористичните акции по царско време, през лагерите и Народния съд с пари от Москва, та чак до след рухването (уж!) на комунизма в България, Българска комунистическа партия и смешното ѝ завещание играят в интерес на господарите. 

Тук изненада няма. 

Да обрисуваме малко от щриха на новия им морал:

Оказа се, че и в горите е върнат моделът на бракониерството, откакто Българска социалистическа партия пое министерството на земеделието, което дава отговор за горите. Бившият началник на Агенцията по горите, назначен от служебното държавно управление, Александър Дунчев, поде акция за повече бистрота при назначенията. Оказва се, че наследницата на Българска комунистическа партия е възобновила положителната остаряла процедура с назначенията в горския бранш – стремително назначение на едро на хора без бистрота и ясни претекстове. 

В медиите се появи информация, че се назначават добре познати „ остарели муцуни “ на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ. 

Една от точките по време на съдружните договаряния, за които се договориха от кабинета, беше Изпълнителната организация по горите (ИАГ) да излезе отдолу под шапката на министерството на земеделието и да премине под тази на Министерския съвет. Земеделското министерство отиде в ръцете на наследницата на Българска комунистическа партия, а това излизане отдолу под шапката по този начин и не се случи. Според изявления, няма и да се случи, тъй като Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ го спъват. 

Толкова за „ споразуменията “ от съдружните договаряния. Толкова за очакванията, че този път Българска социалистическа партия може да е на наша страна. 

Искахме да стане хубаво, само че стана както постоянно. 

Явно някои съдружни сътрудници не са влезнали, с цел да ни създадат живота по-лек, а с цел да си създадат техния по-богат. 

Сега от тяхна посока мирише и на положителната остаряла наведена позиция на техния си Тодор Тиквата Живков, на който не стопират да му носят венци на паметника в Правец. 

Не било в полза на България да дава оръжие на Украйна. 

Така…

Някой доста на съществено си е повярвал за нелепостите „ Швейцария на Балканите “. Не сме. Можеш да си позволиш да си безпристрастен, в случай че парите на всички страни в спора са у теб, или в случай че имаш мощна войска, та никой не с изкушава да те атакува. 

Освен това, Швейцария си е правила сметката за „ след войната “ преди 80 години. Сега се приказва за нуклеарно оръжие и понятието „ след войната “ може и да не включва човешкия тип. Само споделям. Но да продължим:

Знаете ли какво е коствал неутралитетът на Швейцария през Втората международна? Изкупила е еврейското злато от нацистка Германия и отказала да даде леговище на евреите.

Ако се радвате на сходна вероятност, можете още в този момент да спрете да четете този текст и да отидете да се прегледате. В 21 век даже швейцарците се отхвърлиха от неутралитета си. 

Назадването в историята обаче е типично за общества като българското и съветското, та не се сюрпризирам, че някои си мечтаят за декаданс към неутралитет. 

„ Много сме дребни, с цел да взимаме страна “, споделят някои. Не, драги, доста сме дребни, с цел да НЕ взимаме страна. Много по-„ братска “ Украйна беше нападната от лилипутин, за нас няма и да се замисли преди да ни прегази. Спомнете си какво отношение има към страната ни и по какъв начин намерено ни се подиграва, казвайки, че писмеността ни е македонска или византийска. 

Надявате се да стане като през 1944 година ли? На послушните шумкари да им дадат постове и въздействие в новата власт? Не е изключено за някои от вас. За всичките – не. То е ясно. Но за някои… А дали ще сте измежду късметлиите? 

Бомбите и ракетите намират снишените и неснишените еднообразно. За радиацията пък да не говорим…

Но ние – като страна, всичките, целокупно – със снишаване няма да се отървем. Трябват ни мощни сътрудници. Само че те няма дълго да търпят снишаването ни и подлизурковското ни превръщане към Москва. Ако Русия нападне България и Румъния или България и Полша по едно и също време, ние ще сме втори в листата за избавяне. 

Освен това ще сме втори и трети, и четвърти на следващия ден в листата с финансова помощ след войната. Ако лилипутин в това време не реши, че 70 години живот са му задоволителни, виаграта по този начин или другояче не работи, защо му е да живее, а за какво ви е свят, в който няма Путин…? И не вземе да подреди свършването на света. Реално видяно, това му е единственият коз към този момент. Той е просто един вманиачен терорист, който се е опасал с динамит и ни плаши, че ще се самовзриви с всички нас, в случай че не му изпълняваме настояванията. Друга мощ няма. Друг път ще разгледаме до каква степен и това е „ мощ “, само че не в този момент. 

Сега ни е шансът да се почистим от ченгетата и алените московски партенки, дето са на всеки километър. Както се споделя: да се деченгефицираме. Но вместо това ние се снишаваме. 

Сега ни е шансът да имаме нови американски самолети, настрана от тези, които си купихме. 

Как ли?

Полша размени нейните остарели Миг-ове за американски самолети. Миг-овете ги дават на Украйна, тъй като нейните водачи са подготвени на такива. Същевременно получават американска техника. 

Въобще няма да разтварям дума за какво американските изтребители са по-добри от летящите москвичи, само че да погледнем трезво на нещата:

Русия повече нашите самолети няма да ги ремонтира. А, в случай че се навие да го прави, ние би трябвало да сме луди да ѝ ги дадем. Същото важи и за Беларус. Тази връзка към този момент е скъсана. Ние сме „ недружеска “ страна. Точка. 

Това значи, че тия ламаринени щайги след някоя друга година ще ги имаме единствено да си ги гледаме на земя. Куп неремонтирано желязо. Скрап. Нищо. Нула. Авиация – капут! 

Ако в този момент ги дадем на Украйна, макар кремълските… (няма да споделям „ подлоги “, аз не съм като мутрофанова) симпатизанти в обединението и опозицията, хем ще помогнем на Украйна, хем НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ЗАСТАНЕМ НА ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА ИСТОРИЯТА, хем може и да получим американски самолети. Звучи като добра договорка. Но по кое време тъкмо се е случвало кремълските „ симпатизанти “ у нас да са се интересували от българския народен интерес? Особено пък, в случай че е против кремълския? 

Точно по този начин, в никакъв случай. 

Та, не съм оптимист. Пак ще се снишаваме. И отново ще сме в задния двор на цивилизацията, където е мястото на снишените. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР