Ако допреди година и половина случаите на нападения на хора

...
Ако допреди година и половина случаите на нападения на хора
Коментари Харесай

Експерт: Питбулът от Мокрище показа патологична кротост след убийството на 3-годишното дете



Ако допреди година и половина случаите на набези на хора от кучета бяха няколко в годината, в този момент са всеки месец. Освен, че зачестиха, те стават и все по-жестоки. Това, което се случи в Мокрище беше ескалация, тъй като става дума за ликвидиране на 3-годишно дете. Аз се върнах доста депресирана след огледа. Детето си е отишло по толкоз нечовечен и безразсъден метод. Има значение по какъв начин умираш - дали в съня си или ще те ръфа звяр. Това сподели ветеринарният доктор Красимира Узунова в фира на БТВ.

Това е екепертът, който е трябвало да реши дали питбула може да се социализира още веднъж.

„ Кучето ще предстои на вторично социализиране. Доказано агресивното куче се подлага на евтаназия “, акцентира тя.

Според специалистът при срещата й с кучето, то е демонстрирало патологична благост. „ То не демонстрира никаква експанзия. Той веднъж не излая “.

„ Имам две хипотези за какво се е стигнало до нещастието - кучето е било недохранвано, било е държано постоянно вързано, а високостепенният боязън поражда експанзия, или е възприел детето като опасност. Той е бранел територията си. Или детето се е пробвало да погали кучето или го е подразнило “, уточни Узунова.

„ Може да прави доста добра работа това куче “, счита специалистът.

По думите й кучето може да прояви и друга експанзия. „ Затова рекомендацията ми е питбулът в никакъв случай да не бъде пускан без компаньон, мотив и намордник. Кучето е чувствено като всяко живо създание. То е материално доказателство. Чоекът е отговорен, а не кучето. Нашата са много особени “.

„ Трябва да знаете, че кучето има 4 вида нервна система. Най-добре и бързо се образоват и социализират кучетата със мощни темпераментни. Затова приканвам БАБХ да вкара едно наложително типизиране на нервната система на кучето. Едрите породи в никакъв случай не би трябвало да се разхождат без мотив на улицата. Нека да остане кучето най-хубавия другар на индивида. Безпризорните кучета би трябвало да си останат в приютите, да не ги храним с хора “, сподели още специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР