Ако до края на месеца бъде обявен търгът, ние ще

...
Ако до края на месеца бъде обявен търгът, ние ще
Коментари Харесай

Веселин Тодоров: За обслужване на машините за гласуване в чужбина ще се използват местни хора

Ако до края на месеца бъде разгласен търгът, ние ще участваме , сподели в изявление за БНР изпълнителният шеф на „ Сиела Норма “ Веселин Тодоров.
„ Хубаво е до края на месеца да бъдем определени, в случай че ние ще изпълняваме “, уточни той в предаването „ Преди всички “ по отношение на доставката на нови машини за гласоподаване за предварителните избори през юли.

Законът разрешава да се направи анекс към предходния контракт. Това е преценка на ЦИК. Могат да решат и без нова процедура за дозакупуване, в случай че те не са можели да плануват, че ще има нужда от спомагателни машини . “

„ Не ни е платено до момента, тъй като по този начин написа в договорите, а не тъй като има някакви разногласия “, посочи Тодоров.

Допълнителните машини могат да са в границите на месец тук . От наличните тук машини могат да потеглят такива за чужбина , изясни Веселин Тодоров. Логиката е да тръгнат 7-8 дни преди изборите, с цел да стигнат, уточни той.

 Снимка: БГНЕС

Ще се употребяват локални хора, които да обслужват машините в чужбина , заяви още Тодоров.

„ Бяха изтеглени наложително 8 машини поради заменени кабели и акумулатори. Бяха изтеглени от полицията при започване на изборния ден “, разясни още Веселин Тодоров, който дефинира това като „ неуместна обстановка “ и изрази очакване новият състав на ЦИК бързо да реши проблема с машините, които са прибрани и съхранявани в регионални дирекции на полицията.

„ За всеки случай, както и другите машини, ще бъдат тествани, ще минат съществени проби “, увери той.

Направени са планове за доставка на аварийна машина до най-отдалечените места, промяната на машина лишава 12-13 минути , като се резервират данните от гласуването с миналата машина, съобщи Веселин Тодоров. 

9600 бяха машини за вота през април. По груба сметка за гласуването по новите изборни правила ще бъдат нужни още към 500 нови машини.

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР