Ако днес някой казва, че предизвикваме излишно конфликт, като искаме

...
Ако днес някой казва, че предизвикваме излишно конфликт, като искаме
Коментари Харесай

Полският президент: Не само Германия, но и Русия трябва да изплати на Полша репарации за войната

" Ако през днешния ден някой споделя, че провокираме ненужно спор, като желаеме репарации, то дано питат германците за какво провокираха през 1939 година този спор. Полша би трябвало да получи обезщетение и точка. И ми се коства, че Германия осъзнава това. Смятам, че би трябвало да пожелаваме репарации и от Русия ", споделя той пред полското списание " Впрост " в изявление, оповестено през днешния ден.

На въпрос дали приема аргумента на една някогашна участничка във Варшавското въстание, че Западна Германия е пособия доста на Полша па време на комунистическия режим, Дуда дава отговор, че тази помощ е единствено парченце от размера на вредите от нацистката окупация. По мотив изказванието на полската съпротива, че държавното управление претендира за репарации от Германия, само че не и от Русия като правоприемник на Съюз на съветските социалистически републики, президентът напомня, че Германия първа атакува Полша през септември 1939 година, а малко по-късно Съюз на съветските социалистически републики прави същото от изток.

На въпрос на списанието дали откакто към Германия са предявени искания за репарации това би трябвало да бъде направено и по отношение на Русия Анджей Дуда дава отговор: " Смятам, че, че би трябвало да създадем това. Не виждам причина, заради която да не се стремим към това. "

В края на изявлението полският президент, който е доближен до ръководещата партия " Право и правдивост ", отбелязва иронично, че водачът на опозицията Доналд Туск, експремиер на Полша и някогашен ръководител на Европейския съвет, не е посещавал Украйна след началото на съветското настъпление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР