Ако държиш батериите във фризера, увеличаваш техния живот Всеки е изпадал

...
Ако държиш батериите във фризера, увеличаваш техния живот
Всеки е изпадал
Коментари Харесай

Най-разпространените технологични митове, които вероятно никога няма да умрат

Ако държиш батериите във фризера, усилваш техния живот

Всеки е изпадал в неприятната обстановка батериите на обичана джаджа да свършат в най-неподходящия миг. Това вместо да ни научи да се подсигуряваме с аварийни, кара мнозина от нас да търсят “магически ” способи да удължат живота на старите си акумулатори.

В реалност, слагането на батериите във фризера обаче вместо да усилва техния живот, го понижава. Това е по този начин, тъй като когато ги извадите оттова, температурата в тях внезапно се повишава, откакто към този момент са били охладени, и тази внезапна смяна води до разяждане. Някои предизвестяват, че в такива случаи е допустимо батерията да експлоадира.

Зареждането на телефона ви през цялата нощ поврежда батерията му

За благополучие напоследък хората се усещат и този мит стартира да отслабва, само че не задоволително, че да го пропуснем в сбирката ни.

Живеем във века на технологиите. Ползваме смарт телефон и дано не забравяме, че името „ смарт “ (умен – бел. ред.) му е обещано неслучайно. „ Умните “ телефони могат да трансформират честотите на зареждане на батерията, когато доближават потенциала си на заряд от 100%. Така че несъразмерното зареждане на телефона в мрежата не води до презареждане и надлежно понижаване на живота на батерията му. Не се постанова да дежурите до апарата си, с цел да следите за момента, в който той ще бъде изцяло зареден.

Седенето покрай тв приемника може да ви навреди

Този мит е обвързван с рентгеновите лъчи, които се излъчват от старите тв приемници с кинескопи. Днешните обаче имат доста по-къси лъчи или напряко никакви и затова няма да ви навредят, в случай че не прекарвате цялото си будно време пред тв приемника.

Макбук не може да хване вируси

Това е мит, с който евентуално мнозина консуматори са се разделили трудно. Макбук е безценен, макбук е благонадежден и високотехнологичен, затова, не може да прихване вируси. Истина е, че вирусите за Мак са по-малко, само че не е правилно, че тези машини са ваксинирани против тях. Затова, помислете два пъти преди да последвате линка към подозрителен уебсайт, тъй като „ отхапаната ябълка “ няма да ви избави.

Режимът „ Инкогнито “ прикрива търсенията ви в интернет

Независимо от опцията, уеб страниците, в които сте ровили пазят информацията от вашето посещаване, тъй че възможна хакерска офанзива може да доближи до вашите данни. Независимо от това, че историята на търсенията ви е изтрита от браузъра, информация за тях може да бъде получена от вашия интернет снабдител.

Непременно ви би трябвало безценен HDMI кабел

Много хора считат, че колкото по-скъп е един HDMI кабел, толкоз по-добра работа прави. В реалност обаче преимуществата са на страната на този, който е с по-голяма дължина, само че единствено в случаите, когато е належащо, несъмнено.

Опасно е да ползвате телефона си, до момента в който се зарежда

Истина е, че телефоните могат да експлоадират. Сигурно, в случай че се поровите в интернет, ще попаднете на материали за хора, чийто телефони са гръмнали в джоба им. Но зареждането на телефона ви до момента в който го ползвате не ви слага в непосреден риск той да гръмне, тъй като е прекомерно нагорещен.

Трябва да си гасите компютъра всяка нощ

Ако въпреки всичко знаете, че това не е правилно и все пак добросъвестно си гасите компютъра вечер, бъдете спокойни, не сте единствени! Хората имат вяра, че като гасим компютъра си постоянно, подобряваме неговата действеност и удължаваме живота му. В реалност обаче, както доста други устройства, компютрите имат вградена система за контролиране на мощността, която ги защищава от това да прегряват, тъй че не трябва да се тревожите за това.

Източник: Listverse.com / Gospodari

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР