Ако дължите подоходен данък и искате да се възползвате от

...
Ако дължите подоходен данък и искате да се възползвате от
Коментари Харесай

Утре е последен ден за плащане на подоходния данък с 5% отстъпка

Ако дължите подоходен налог и желаете да се възползвате от 5-процентната отстъпка, имате единствено два дни да го декларирате и платите, припомнят от Национална агенция за приходите. Крайният срок за подаване на данъчните заявления по Закона за облагане на приходите на физическите лица тази година е 5 май, само че за прилагане на облекчението от 5% финалната дата за подаване на документа и за довнасяне на дължимия с понижение е 31 март.

Приходната организация обръща внимание, че единствено правилни данъкоплатци имат право на отстъпката от 5% - т.е. облекчението не е налично за хора, които имат неплатени данъци и санкции, които към този момент са в стадий на " наложително събиране ". Затова Национална агенция за приходите съветва потребителите да ревизират дали нямат остарели отговорности. Това става елементарно онлайн, както и самото подаване на данъчната декларация.

Най-бързо и елементарно декларацията се подава през портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП), напомнят данъчните.

Освен по електронен път, данъчните заявления могат да се изпратят по пощата, да се подадат на място в офис на Национална агенция за приходите или в някои пощенски станции, където непосредствено ще бъде публикуван входящ номер.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да получите от уеб страницата на Национална агенция за приходите - https://nra.bg,/ или на телефон 0700 18 700. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР