Ако Бойко Борисов знае коя е Мата Хари, която е

...
Ако Бойко Борисов знае коя е Мата Хари, която е
Коментари Харесай

Хр. Иванов: Лъжесвидетелствал ли е Борисов за Мата Хари?

Ако Бойко Борисов знае коя е Мата Хари, която е снимала в жилището му, както твърди, само че не го е споделил на проверяващите, влизаме в хипотезата да бъде разследвано дали не е затаил истината. Това евентуално може да ангажира неговата наказателна отговорност.

Това разгласи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, който настоя прокуратурата да огласи всички материали по делото за пачките и кюлчетата в чекмеджето на Борисов. Във вторник държавното обвиняване разгласи, че стопира следствието, тъй като не може да открие коя е " дамата в черна рокля, без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса ", която се вижда на записа от премиерската спалня. Самият Борисов не един път е давал да се разбере, че знае кой е снимал в жилището му, а последно в изявление за " Франкфуртер алгемайне цайтунг "  я съпостави с Мата Хари. 

Ако прокуратурата не се е поинтересувала коя е Мата Хара, това към този момент приказва за съзнателно прикриване, сподели още Христо Иванов.

Той подозира, че в тази ситуация със спряното следствие става дума за съществено замитане. Дни по-рано спецпрокуратурата отхвърли да образува следствие и по инспекцията за записите с Борисов. Иванов, по чийто сигнал бе формирана инспекцията, още не е получил постановлението за отхвърли.

Иванов не е склонен и с оповестения извод на наблюдаващите прокурори, че не могат да открият дали кюлчетата и банкнотите са същински, или атрибут. " Ние публикувахме номера на едното кюлче ", сподели Иванов и изясни, че по този номер кюлчето може да бъде проследено в детайли.

Той не намира отговор в прокурорското известие и дали има данни за необяснимо благосъстояние на премиера, което пък " би могло да даде съображение на друг стожер на българското правораздаване Сотир Цацаров " (шеф на антикорупционната комисия КПКОНПИ, бел.ред).

Иванов счита, че Гешев и Борисов си разменят дарове преди Коледа. Гешев завършва тематиката със записите и фотосите, а Борисов - с контрола върху основния прокурор посредством предлагането на ГЕРБ за прокурор, който ще може да проверява основния. Според Иванов това ще е единствено " търтей на висока държавна служба, който ще взема доста пари ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР