Ако бившите коалиционни партньори се разберат и сформират кабинет с

...
Ако бившите коалиционни партньори се разберат и сформират кабинет с
Коментари Харесай

Катето Захариева: Ще имаме кабинет на мафията

Ако някогашните съдружни сътрудници се схванат и образуват кабинет с третия мандат (б.а. който президентът през днешния ден ще връчи на Българска социалистическа партия в късния следобед), това ще е държавно управление на мафията. Това предвижда пред Българска национална телевизия депутатката от ГЕРБ Екатерина Захариева.

„ Не съм сюрпризирана, че президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Беше разумно и предстоящо “, добави Катето.

„ На която и от трите партии да беше го дал, възможностите за предварителни избори са съвсем идентични. Не знам по какъв начин ще не помнят алените линии и думите, които си изричаха един на различен. Имаха остра реторика още преди изтеглянето на Слави Трифонов на министрите на Има Такъв Народ “, съобщи някогашният външен министър.

„ Те си разменяха такива думи, каквито даже не се споделяха от опозицията за кабинета. То не се назоваха мафия, какво ли не беше. Сега, в случай че съумеят да се схванат, ще имат държавно управление с присъединяване на мафията, тъй като Кирил Петков и Асен Василев започнаха да назовават Слави и неговата партия по този начин. Сега не престават да дърпат и да натискат не знам с какви способи народни представители. Не знам дали тези момчета осъзнават, че това не е демократично “, разяснява тя.

„ Този парламент е привършен. Ние не сме доста щастливи от този факт. Трябва да се отиде още веднъж на избори “, съобщи Захариева.

Според нея, българският интерес е предпазен с подписаният през вчерашния ден протокол със Северна Македония.

„ Неслучайно ние от ГЕРБ и водачът ни направихме конференция още, когато държавното управление мълчеше. Стана ми смешно, когато през вчерашния ден оповестиха, че и опозицията го била одобрила. Истината е, че в случай че не бяхме ние и това, което Бойко Борисов сподели, те нямаше даже да посмеят да го предложат на Народното събрание. Ние трябваше да внесем план на решение, след което се сетиха и те, забавяйки нещата “, добави тя.

„ Ние сме поставили полезностите си на масата. Нека забележим какво ще се случи. Избирателите първо би трябвало да ни гласоподават доверие и да сме първа политическа мощ. Искрено се надявам да го създадат, тъй като виждам какво се случва в България. Дали живеят по-добре или по-зле от така наречен смяна? След това ще беседваме с партиите, които пазят тези полезности. Крайно време е българските политици да престанат да се заричат с „ в никакъв случай това “. Трябва да схванат, че обединението не е брак “, съобщи някогашният външен министър.

„ Ние не сме в изолираност. Ходим измежду хората и не усещам такова нещо. Не Кирил и Асен, а българските жители би трябвало да решат дали ще сме на власт. Трябва да го проумеят най-сетне “, добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР