Ако Барселона се противопостави на налагането на директно управление, Мадрид

...
Ако Барселона се противопостави на налагането на директно управление, Мадрид
Коментари Харесай

Испания е готова да използва сила срещу Каталуния

Ако Барселона се опълчи на налагането на непосредствено ръководство, Мадрид е подготвен да употребява мощ, с цел да възвърне реда в Каталуния.
Това съобщи представителят на испанския кабинет и министър на образованието Иниго Мендес де Виго, написа английският вестник The Times.
Иниго Мендес де Виго съобщи, че каталунската полиция ще бъде употребена, с цел да потуши митингите, които заплашват публичния ред.
„ Никое държавно управление не желае актове на принуждение, само че държавното управление би трябвало да се погрижи за спазването на закона и в случай че има хора от другата страна, които не желаят да се подчиняват на закона, тогава посредством каталунската полиция ще би трябвало да възстановим закона ", съобщи за изданието испанският министър, съобщи Фокус.
Премиерът Мариано Рахой съобщи в края на предходната седмицата, че Мадрид ще наложи директно ръководство на Каталуния. Очаква се мярката да бъде подложена на гласоподаване в Сената в петък. Ден по-рано в Барселона ще разгласят ограниченията, които ще бъдат подхванати в отговор на задействането на член 155 от Конституцията на Испания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР