Ако България се оттегли от сделката за закупуването ЧЕЗ, процедурата

...
Ако България се оттегли от сделката за закупуването ЧЕЗ, процедурата
Коментари Харесай

”ЧЕЗ-Прага” продължават сделката с ”Инерком” и без България

Ако България се отдръпна от договорката за закупуването ЧЕЗ, процедурата продължава с ”Инерком ” на Гинка Върбакова. Това обявиха от ”ЧЕЗ-Прага ”. Според тях каквото и да се случи, занапред ще се срещат със обстановката, само че договорът с ”Инерком ” остава в действие. Това стана ясно от отговора на компанията пред Нова телевизия.

Отговорът пристигна откакто финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че страната няма да взе участие в договорката за ЧЕЗ.

" Българската страна няма желание, по какъвто и да било метод да взе участие в придобиването, отчасти или напълно, в стартиралата и неприключила договорка за собствеността на активите на ЧЕЗ в България ". Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред членовете на краткотрайната парламентарна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на приватизацията и плануваната продажба на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България.

„ Имаме задоволително механизми от позиция на законодателното ниво, по тази причина не е належащо българската страна да придобива и има активи на сдружението по тази договорка “, изясни Владислав Горанов.

Осносно това дали договорката за продажбата на сдружението ще бъде изпълнена, министърът на финансите отговори:

„ Дали договорката ще се осъществя или не, е отвън регулаторните функционалности на страната.

Нямаме желание като изпълнителна власт да се намесваме в частно-правни връзки “, сподели още министърът.

Финансовият министър напомни, че откакто се е появила първата информация за подписването на прелиминарен контракт сред ЧЕЗ и " Инерком " за продажбата на активите на ЧЕЗ в България, провокира публичната реакция и въпросът е бил къде е ролята на страната в една сходна договорка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР