Ако България промени позицията си по въпросите за Северна Македония

...
Ако България промени позицията си по въпросите за Северна Македония
Коментари Харесай

ВМРО може да поиска референдум за позицията ни за РСМ и членството ѝ в ЕС

Ако България промени позицията си по въпросите за Северна Македония и участието ѝ в Европейски Съюз, Вътрешна македонска революционна организация ще изиска свикването на референдум по тематиката. Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки преди началото на Консултативния съвет по национална сигурност при президента в понеделник.

"Знаете, че сме правили доста опити за референдуми, само че не се сещам за нито една тематика която да е по-рефердумна от тази. Настояваме лицата, които могат по Конституция да го създадат. Ако не се направи - имаме готовността и желанието да свикаме народен референдум. Най-общо въпросът може да бъде би трябвало да бъде: Съгласен ли сте България да даде единодушие за начало на договарянията за Северна Македония, единствено в случай че извърши следните условия за участие ", съобщи Джамбазки, представен от

Междувременно представители на Вътрешна македонска революционна организация се събраха на кротичък митинг пред Президентството, до момента в който вътре се организира Консултативният съвет за национална сигурност.

От Вътрешна македонска революционна организация настояха парламентарно показаните партии да не отстъпват от изискванията, които са сложени за започване на договаряния за Европейски Съюз от страна на РСМ, съобщи БГНЕС.

"Воеводите " желаят също по този начин РСМ да спре с езика на омразата по отношение на България и да зачита правата на българите в РСМ.

В известие на Вътрешна македонска революционна организация се споделя: Мирното събиране е провокирино от "противоречивите изявления на министър-председателя Кирил Петков, както и някои негови дейности. Едно от тях е изпращането на съветника му Весела Чернева в първите дни на януари в Скопие, без никаква изясненост с каква цел е направена визитата и какво е говорено на нея. По информация на Вътрешна македонска революционна организация на тези диалози не е бил извикан българският консул, което прави обстановката още по-притеснителна. И припомняме също по този начин, че госпожа Чернева беше един от най-големите критици на наложеното от България несъгласие за участието районен съд Македония в Европейски Съюз ", оповестиха още от пресцентъра на партията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР