Ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО

...
Ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО
Коментари Харесай

Стефан Янев: Решението на правителството е на българска територия да се разположат български войски


Ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО по Източния фланг, българското държавно управление смята, че тази мярка е оправдано да бъде изпълнена с български войски. Ще имаме български войски, които ще изпълнят тази задача на българска територия с българско командване. Това сподели в предаването " 120 минути " министърът на защитата ген. Стефан Янев.

" България е суверенна страна и решенията се вземат в София съгласно българския народен интерес. Какви договаряния ще бъдат направени на военно-техническо ниво, ще стане ясно, когато стане ясно дали има потребност от някакъв вид увеличаване. Която и страна да каже - ние желаеме да дойдем тук с едни войски, това става с решение на българското държавно управление. А решението на българското държавно управление е на българска територия да се разположат български войски. Това не значи, че те ще вършат нещо по-различно с изключение на, че ще интензифицират своята подготовка ", изясни ген Янев.

Военният министър Стефан Янев съобщи, че България се надява на удобен сюжет на рецесията сред Запада и Русия. Янев акцентира, че разполагане на спомагателни сили на НАТО у нас не се постанова.

„ Най-благоприятният сюжет е дипломацията да даде резултат. Кризата да не прерасне във военна. Най-неблагоприятният сюжет е това, което стартира да се случва в България - заприказва се, че ще има война, от първия миг стартира да се чува апел: " Айде, НАТО да идва. Мен това ме тормози, нашите сили като част от НАТО в общественото пространство се неглижират. Отговорността ни като страна е да развиваме своите сили “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР