Ако бъдат използвани тези ракети, ще бъдат за защита на

...
Ако бъдат използвани тези ракети, ще бъдат за защита на
Коментари Харесай

Денков: Ако Украйна използва изпратените от нас ракети, те ще бъдат за защита, а не за нападение

Ако бъдат употребявани тези ракети, ще бъдат за отбрана на хора, това не са нападателни ракети. Това сподели премиерът Николай Денков пред публицисти преди формалната премиера на новия филм на проф. Георги Дюлгеров, „ Записки по едно изменничество “ в Дома на киното в София по повод призива на Русия България да преразгледа решението си да съобщи на Киев ракети за зенитни ракетни системи С-300. 

„ Тези ракети или елементи от тях, в случай че бъдат употребявани в Украйна, ще бъдат за отбрана на градове като Киев, Одеса. Те са за противовъздушна защита, а не за нахлуване “, уточни Денков.

„ Мисля, че след всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да приказва за съблюдаване на интернационалните контракти “, коментира министър председателят, откакто Руската федерална работа по военнотехническото съдействие прикани страната ни да не предава на Украйна ракети, с цел да не бъде позволено нарушаване на интернационалното право.

„ Предаването от България на Украйна на ракети за зенитни ракетни системи С-300 в зоната на бойните дейности ще докара до ескалация на спора и до почтени човешки жертви ", се споделя в днешното изказването на съветската федерална работа. Според службата става дума за следващия опит за жестоко нарушаване на българското управление на интернационалните си отговорности в региона на контрола върху оръжията, макар нееднократните уточнения на съветската страна. 
 
Парламентът през днешния ден реши България да даде спомагателна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р(К), в ръководство на Министерството на защитата, и муниции за автоматизирано стрелково оръжие c диаметър 5.56x45 мм, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Решението бе гласувано по време на закрито съвещание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР