Ако ансамбълът ни повтори успеха си на световното първенство в

...
Ако ансамбълът ни повтори успеха си на световното първенство в
Коментари Харесай

Невяна Владинова: Ако ансамбълът повтори успеха си на СП ще докаже, че в гимнастиката има революция



„ Ако ансамбълът ни повтори триумфа си на международното състезание в Япония, това ще потвърди, че в гимнастиката в действителност има гражданска война “, това показа особено за БНР Невяна Владинова, която е претендент за член на Комисията на спортистите към Международната федерация по гимнастика.



Изборът ще се състои по време на шампионата на планетата в Япония, а конкуренция на нашето момиче са Соломе Пажава (Грузия), Никол Рупрехт (Австрия),Валерия Юзвяк (Украйна), Джесика Мейър (Бразилия) и Сияна Василева (Азербайджан).

„ За това нещо си бленувам, може би от 6 години. Бях си споделила, че ще опитвам някой ден за това място. Конкуренцията в никакъв случай не ме е плашела, нито като състезателка, нито в този момент. Тогава успеха ще бъде по-сладка, без значение коя от нас ще победи. Вярвам, че имам късмет да печеля. Конкурентките ми са доста съществени, само че хубавото, което виждам във вяска една от тях е, че всяка би била потребна. Аз постоянно ще бъда до гимнастичките и ще им оказвам помощ с каквото мога, без значение от решението им “, добави вторият вицепрезидент на БФХГ.

Всички кандидатки ще показват своите платформи. Право на глас имат всички страни участващи на международното състезание, само че гласоподават единствено гимнастички. Всяка страна има право единствено на 1 глас.



През 2017 година по време на международното състезание в Пезаро българската кандидатура беше Християна Тодорова. Тогава 4 гласа не стигнаха на бронзовата ни медалистка от Игрите в Рио де Жанейро да влезе в комисията. Мястото с 20:16 вота завоюва звездата на Беларус и бронзовата медалистка от Олимпиадата в Лондон през 2012 Любов Черкашина.

„ Ние с Християна сме близки. Подкрепяме се. Тя сега с някои неща в канидатурата ми. В Пезаро доста съжалявахме, че тя за малко не съумя да се пребори. Но записа доста добър резултат, тъй като нейната конкуренция, макар че по-малка, беше доста качествена. Вървя по нейните стъпки. Но въпреки всичко аз си имам моя идея, моя презентация. Но, Хриси доста ми оказва помощ и ме поддържа. В този избор има доза шанс, има и политика. Аз се надявам да получа тази доза шанс и да съумея, тъй като това ще е триумф за цяла България “, показа още някогашният капитан на националния ни тим (индивидуално)
 Невяна Владинова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР