Ако актуализацията на бюджета не се състои, пенсиите ще се

...
Ако актуализацията на бюджета не се състои, пенсиите ще се
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Без актуализацията на бюджета пенсиите ще се вдигнат с едва 6,1%

" Ако актуализацията на бюджета не се състои, пенсиите ще се усилят с едвам 6,1% от 1 юли и ще отпадне КОВИД-добавката. Само поддръжка на измененията може да подсигурява нарастване с 10% плюс 60 лева, както и заложеното преизчисляване от 1 октомври ". Това съобщи общественият Георги Гьоков в тв изявление. Той напомни, че с плануваните ограничения се залага междинната пенсия да стане от началото на идния месец по-висока с 23% или 666 лв., а от началото на октомври - с 33% или 718 лв..
" Неслучайно общият бюджет се назовава консолидирана бюджетна рамка. Там всички параметри зависят един от различен. Няма по какъв начин да се одобри смяна на бюджета на ДОО, без да бъде признат огромният, тъй като той подсигурява случването на прехвърлянията към ДОО, които ще обезпечат изплащането на пенсиите ", изясни Гьоков. По думите му, в случай че бъде признат бюджетът единствено на ДОО, е допустимо пенсиите да се изплатят в повишен размер, само че единствено в границите на 1-2 месеца, без да е обезпечено заплащането им до края на годината.
Гьоков ще призове ПГ на Българска социалистическа партия да търси поддръжка от всички партии, защото този бюджет е предстоящ от българите. Министърът не вижда логичност във време на рецесия да се желаят повече пари за пътища, в сравнение с за обществена политика. Гьоков уточни, че по-голямата част от актуализацията на бюджетите е била поддръжка от обществените сътрудници в тристранния съвет. Критиките са били, че се поддържат и групи, които могат да се оправят сами с рецесията. Според министъра рецензията е основателна, по тази причина в МТСП се вземат ограничения в бъдеще да се разграничат групите, които се нуждаят, от тези, които нямат потребност от поддръжка.
Гьоков твърди, че оцеляването на кабинета ще е мъчно, само че не невероятно. " Партньорите не трябва да предадат хората, които чакат грижата на страната. Във времена на рецесия никой няма предпочитание да ръководи, изключително в региона на обществената политика, където колкото и да направиш, все е малко ", разяснява той. Българска социалистическа партия не желае още министерски кресла. Освободените постове би трябвало да бъдат попълнени от специалисти, които могат да организират политики по време на рецесия, е мнението на Гьоков. Той счита, че Българска социалистическа партия ще удвои депутатите в идващия парламент - от 26 на 52.
" Песимистичната прогноза е кабинетът да оцелее до края на годината, а оптимистичната - до края на мандата. Ако на локалните избори обединението успее да излъчи единни претенденти и да вземе по-голяма част от огромните градове, ще придобие самочувствие и би могла да изкара до края на мандата ", сподели Гьоков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР