АКНЕ Правят се компреси на лицето преди лягане с памучна

...
АКНЕ Правят се компреси на лицето преди лягане с памучна
Коментари Харесай

Рецептите на баба Ванга за болести, започващи с А

АКНЕ

Правят се компреси на лицето преди лягане с памучна забрадка, натопена във вода от сварена маточина, сапуниче и черен бъз.

АЛБУМИН (над нормите)

Тънката и транспарантна кора от брезите, която се свлича през пролетта, се изсушава и от нея се вари 5 минути 1 с.л. в 2 ч.ч. вода. Прецежда се и се пие по 100 мл единствено вечер, 3 дни поред.

АЛЕРГИЯ

1 ч.л. изсъхнал пелин се накисва за 1 вечер в 1 ч.ч. студена вода. На идната заран се прецежда и се пие 3 пъти дневно след ястие по 1 с.л. с малко мед. За децата: по 1 ч.л. Профилактично: да се пие по 1 чаша пелиново вино, изключително напролет.

АМЕНОРЕЯ (оскъдна менструация)

Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 л вода, до момента в който стане тъмночервена. Пие се от водата по 1 кафена чашка заран на гладно или вечер.

АМБАЛАК (детско заболяване, при което болното пие единствено вода, коремчето му е подуто)

Смесват се равни елементи катран, мехлем и малко дървесна пепел. С тази примес се намазва коремчето на детето, завива се и в случай че може да поспи. След това се изкъпва с вода, в която са сварени кисели ябълки, диви круши и 1 с.л. анасон. След като покисне във водата, детето се измазва с гроздова ракия.

АНЕМИЯ

100 гр изсушени плодчета на билката слез се смилат на прахуляк. Пие се по 1 път дневно 1/2 ч.л., разбъркана в чаша прясно овче мляко. Може да се добави малко мед за усет.

АНЕМИЯ (детска)

Рано през пролетта, като развият листата на ореха и през септември се вършат неколкократни обливания с вода, в която е вряла към 30 минути орехова шума.

АРТРИТНИ, РЕВМАТИЧНИ БОЛКИ ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ

Лапи на коленете и китките от сварените листа на смарадлика.

АРТРИТ

В по-голямо количество вода се сваряват 10 по-големи грудки от билката ботурче (колопит). Водата се изсипва във вана и като поизстине до подобаваща температура, болният ляга, тъй че водата да покрие цялото му тяло. Лежи, до момента в който изстине водата. Трябва да се създадат не по-малко от 10 бани. Водата може да се употребява наново.

Вземат се 20 грудки от билката ботурче (колопит) и се сваряват в 10 л. вода. Правят се бани заран и вечер. Първо краката, след това ръцете. След това се полива главата 3 пъти

В 1/2 л. мощна ракия се вари 1/2 пакетче синапено семе, до момента в който течността остане на половина. Болните места се мажат заран и вечер. Правят се бани с вода от сварена смарадлика.

АРТРИТ (болки на китките на ръцете)

10 вечери бани с хладка вода от сварена сладка папрат.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР