Акио Тойода е роден на 3 май 1956 г. Завършил

...
Акио Тойода е роден на 3 май 1956 г. Завършил
Коментари Харесай

ЧРД Тойода-сан! - видео

Акио Тойода е роден на 3 май 1956 година Завършил е право в университета Кейо през април 1979 година, а по-късно следва и в Babson College в Съединените щати, откъдето получава магистърска степен по бизнес администрация през 1982 година Той се причислява към Toyota Motor Corporation ( TMC) през април 1984 година Кариерата на господин Тойода включва длъжности във всяка фаза на автомобилните интервенции, в това число произвеждане, маркетинг и създаване на артикули, както в Япония, по този начин и в интернационален проект.

Извън Япония той е бил изпълнителен вицепрезидент и член на борда на New United Motor Manufacturing, Inc. (NUMMI), индустриално взаимно дружество на Toyota с General Motors в Калифорния, започвайки през април 1998 година През януари 2000 година той се завръща в Япония и през юни е назначен в борда на шефовете на TMC. В това си качество той пое основаването и надзора на gazoo.com, уеб страница, който съдържа десетки виртуални магазини за потребителски артикули и услуги и също по този начин дава информация за нови и употребявани транспортни средства.

Освен това през това време той управлява вътрешни маркетингови интервенции, интервенции в Северна и Южна Америка и съвещания по ръководство на производството. През юни 2001 година господин Тойода става основен шеф на Оперативния център за Азия и Китай, а по-късно през юни 2002 година поема позицията на ръководещ шеф. През юни 2003 година господин Тойода е назначен за старши ръководещ шеф (това заглавие е променено на старши ръководещ шеф от юни 2011 г.), а през януари 2005 година той става основен шеф както на Китайската оперативна група, по този начин и на Азия, Океания и Близкоизточна оперативна група.

През юни 2005 година той става изпълнителен вицепрезидент и внушителен шеф, където дава отговор за ИТ и ИТС, качеството, продуктовия мениджмънт, покупките, продажбите в Япония и в чужбина и задграничните интервенции. През юни 2009 година господин Тойода стана президент на TMC. През април 2023 година той става ръководител на TMC.



Само няколко души биха могли да разпознаят в индивида с комбинезона и каската президента на могъщата японска автомобилна компания, учредена от прародител му Соичиро, Акио Тойода. Всъщност той се състезава под псевдонима " MORIZO ", когато има опция или желае да ревизира качествата на личната си продукция. 552-а " коня " на LFA, препускащи по пистата Fuji, употребена и от водачите във Формула 1, извършват изцяло волята му под натиска на крайници на президента. Той е в действителност 200-а % фанатик на скоростта.

Тойода познава на пръсти всички завои, особенно най-заплетената композиция - от завой 10 до 15. Кара както си знае - очите залепени за пътя, крепко свидлив волан, пръсти тануващи по лостчетата за промяна на предавките, не по-малко игриви са и краката му по педалите. Докато скоростта на 1500-метровата права към първия завой след старта нараства - 175, 200, 225, 230, 240... Тойода изяснява: “Mоята роля и задача са да произвеждаме по-добри коли. Ако ме наградят с усмивка, това ще е най-хубавото самопризнание за мен. ”

Спиид-трапът демонстрира 251 км/ч и незабавно по-късно прекъсване съвсем като в канара до 100 км по-надолу и завоят се взима на границата на дрифта. След сходна обиколка президентът на Toyota се усмихва необятно, като дете одеве излязло от приказния свят на Дисниленд. А те не са една и две - наследникът на империята прекарва дни по пистата...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР