Акъл се набива, Томиславе, на умен човек, с това започва

...
Акъл се набива, Томиславе, на умен човек, с това започва
Коментари Харесай

Младите сред протестиращите: Спрете да ни обиждате, спрете да ни омаловажавате!

" Акъл се набива, Томиславе, на интелигентен човек ", с това стартира следващият запис, в който министър председателят Борисов явно окачествява огромна част от гласоподавателите, и в частност протестиращите, като не изключително интелигентни. До този миг достоверността на записа не е доказана, само че в него излиза наяве, че точно тези, които се борят за оставката на кабинета " Борисов 3 " и на основния прокурор Гешев, не са качествени хора. Само че, в случай че погледнем кои хора главно стачкуват, се оказва, че това са младите. За мнозина те са там, тъй като нямали политическа памет. Но с политиците, които имаме към този момент повече от 70 години, е добре, че младите не помнят. Защото някои мемоари провокират позор. 

Освен това микрофонът беше даден на младите напоследък. И както ние, Момичетата, към този момент писахме няколко пъти, протестиращите в чужбина бяха проведени точно от младите. Образовани, със смели сърца и смелост да желаят смяна. С такива младежи, които живеят отвън страната ни, ви запознахме, само че има и доста, които са избрали да живеят в България. И не желаят да бъдат унижавани. Гласът на някои от тях бе чут и тази седмица в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия. А сайтът показа и част от най-впечатляващите им изявления в ефира на публичната телевизия. 

" В средностатистическата европейска страна никой не си разрешава да наскърбява младежите. Обръщам се към всички властимащи: спрете да ни обиждате, спрете да ни омаловажавате, да ни лепите етикети, " казва Илина Мутафчиева, докторант в УНСС. 

" Представяйки си, че след едно държавно управление на ГЕРБ би трябвало да избираме БСП – точно тази безалтернативност мен ме изкара на улицата да стачкувам всеки ден ", декларира Калоян Велчев, който е приключил политическа социология и е автор в младежката платформа за разбори En Bloc. 

Според него митингът досега не дава задоволително мощни хрумвания. А нуждата от идейна опция е все по-голяма. Велчев е подготвен да поддържа точно подобен политически план, който да даде различен вид на ръководство, само че не счита, че узрял да оглави подобен към момента. Вярва, че неслучайно гръцките философи са споделили, че човек може да се занимава с политика след 40. 

" В случай че жителите не припознават съответна опция, то тя или ще се сътвори напред във времето, или ще се роди от актуалните митинги, или в случай че повече хора се политизират, в случай че повече хора не просто заемат позиции, само че поемат персонална отговорност, то тогава фактически би имало такава политическа групировка, " оптимистично прогнозира Димитър Димитров, който е приключил интернационалните връзки в Лондонското учебно заведение за стопанска система (LSE) и политология в Кингстън.

Всички те имат вяра, че рано или късно ще се появат новите водачи, които да могат да поемат отговорност за ориста на България. Защото макар че нишката на доверие сред протестиращите и ръководещите е скъсана, в никакъв случай не е късно да бъде построена още веднъж благодарение на младите образовани и смели хора.
 Радослав Бимбалов: Време е да оставим страната на потомство, което е по-способно от нас
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР