Академия Аскеер тази година удостоява с Голямата награда за цялостен

...
Академия Аскеер тази година удостоява с Голямата награда за цялостен
Коментари Харесай

Цветана Манева получава Аскеер за цялостен принос към театралното изкуство

Академия " Аскеер " тази година удостоява с Голямата премия за повсеместен принос към театралното изкуство " Аскеер 2022 " актрисата Цветана Манева. Номинациите в останалите категории ще бъдат оповестени на 9 май.
Фондация " Академия Аскеер " ще връчи своите награди за достижения в театралното изкуство на 24 май в Театър " Българска войска ". Тези оценки са най-старите и единствени по рода си театрални награди в България, които се дават " от актьори за актьори " и всяка от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи спектакъл. В България няма друга толкоз дълголетна неправителствена организация, която следва неотменно през всичките 31 години ясни правила: несвързаност с държавни институции и посветеност само на театъра, културата и духовността, показват уредниците.
Традиционно връчването на премиите " Аскеер " е под почетния патронаж на министъра на културата и на министъра на защитата. Церемонията по награждаването ще се излъчи непосредствено на 24 май по Българска национална телевизия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР