Академичната година започна в повечето университети в Европа. Къде в

...
Академичната година започна в повечето университети в Европа. Къде в
Коментари Харесай

Българските студенти в чужбина: До 5 000 евро за университета и до 15 000 са издръжка

Академичната година стартира в множеството университети в Европа. Къде в чужбина избраха да се образоват българските студенти? Оказва се, желаните страни са Нидерландия, Англия и Италия.

Белгия пък отбелязва 33% растеж на записаните наши първокурсници, по отношение на предходната година. Данните са на Агенция за обучение в чужбина.

Следват я Италия, Германия, Австрия и Англия

Бизнес и мениджмънт, компютърни науки, арт и дизайн са в топ 3 на посочените като мечтани специалности.

В част от университетските стратегии към този момент са и предмети, свързани с изкуствения разсъдък.

Те ще мога да аплайват без значение дали имат българско поданство или позволение за непрекъснато престояване

20-годишната Емине показва обичайни ястия и артикули от българската кухня пред сътрудниците ѝ от университет във Фландрия, Белгия. Там тя учи уеб дизайн и споделя, че бъдещето е на технологиите.

" Още от дребна се интересувах от другите култури, от другите езици, визии и взех решение, че в България тази опция ще ми бъде предоставена по по-лимитиран метод ", сподели Емине.

Вече 10 години Илия Цветков е жител на света

Все по-предпочитани от българските кандидат-студенти са комбинации от две стратегии като логика на психиката и криминология, публицистика и изобретателно писане, изкуствен интелект и когнитивни науки.

" Такси от диапазона 2000-5000 евро са ок за българските фамилии. Допълнително една година в чужбина би коствала в диапазона от 10 до 15 000 евро - това са странични разноски а настаняване, храна, превоз, самолетни билети ", каза Николай Христанов, който е управител в Агенция за обучение в чужбина.

Защо ползата към университетите в Италия нараства, а във Англия и Нидерландия понижава?

Спад има във възрастта, на която учениците и техните родители се обръщат към учебен съветник за първи път - още при започване на 10. клас.

Въпреки по-високите такси след Брекзит, ползата към специалностите стопанска система, финанси, криминология във Англия се завръща.

Въпреки брекзит, над 2000 момчета и девойки от нашата страна всяка година от последните пет са избрали страната за бакалавърската си степен

Това е и страната, най-предпочитаната дестинация за приблизително обучение. Избрали са я 67% от отпътувалите в този момент възпитаници.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР