Airbus планира да намали темповете на производство на най-големя пътнически

...
Airbus планира да намали темповете на производство на най-големя пътнически
Коментари Харесай

Airbus забавя производството на най-големия самолет

Airbus възнамерява да понижи темповете на произвеждане на най-големя пътнически аероплан в света – А380, като към края на 2020 ще създава до 6 на година, обявиха от компанията. Първоначално проектът беше през 2019 година да бъдат създадени 8 такива машини, а за тази са планувани 12 машини. В началото на настоящата година от Airbus съобщи, че не изключва преустановяване производството на модела, заради липса на интерес към него от страна на клиентите. Това обаче се промени, откакто Emirates, който е най-големият клиент на този вид машини, подписа договорка с Airbus за нови 20 машини. На процедура това избави програмата по произвеждане да продължи най-малко още 10 години.

Във връзка с понижаване темпа на сглобяване на самолетите, производителят има намерение да редуцира част от личния състав. Това ще засегне служащите във филиалите във Франция Германия, Англия и Испания. Общо проектите са за редуциране на 3700 чиновници.

При производството на 6 машини на година, програмата ще генерира загуби. Също по този начин не е изключено другият клиент на този вид машини – Qatar Airways, също да се откаже от някои от поръчките си. Това към този момент направиха Virgin Atlantic, която изцяло се отхвърли от шестте броя машини и вместо това преглежда разновидността за придобиване на самолети от вида А350-1000.









Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР