Air France KLM ще ограничи значително летателната си активност, намалявайки

...
Air France KLM ще ограничи значително летателната си активност, намалявайки
Коментари Харесай

Air France KLM свива полетите си с до 90%

Air France KLM ще ограничи доста летателната си интензивност, намалявайки последователно предлагането с сред 70 и 90%. Драстичната крачка идва като резултат от строгите ограничения за закъснение на разпространяването на ковид, които доста страни подхващат, в това число ограничавания за придвижване на пасажери. Тези рестрикции от своя страна водят до наклонност за спад в търсенето, трафика и продажбите на Air France-KLM Group.

По проект намаляването на потенциала би трябвало да продължи 2 месеца, като групата ще следи ежедневно обстановката с подготвеност да поправя ограниченията си при нужда. В резултат на лимитираните интервенции Air France ще приземи всичките си Airbus 380, а KLM всичките си Boeing 747.

За да се оправи със обстановката, групата към този момент е подхванала редица съществени ограничения, с които да запази паричния си поток. Взети са ограничения за спомагателни икономии, които ще генерират 200 млн. евро през 2020 година Капиталовите разноски от капиталовия проект ще бъдат понижени с 350 млн. евро, като тук ще бъде прибавен и размерът на вложенията за поддръжка, които ще бъдат съкратени поради лимитираните интервенции. Air France и KLM ще проведат съвещания с представители на чиновниците си по отношение на ограничения вследствие понижаване на активността, включително използването на частична претовареност.

Миналата седмица Air France-KLM Group си обезпечи револвираща кредитна линия на обща стойност 1,1 милиарда евро, а KLM си обезпечи кредитна линия на стойност 665 млн. евро. Към 12 март групата и нейните дъщерни сдружения разполагат с повече от 6 милиарда евро в брой и парични еквиваленти.

Въпреки взетите ограничения Air France-KLM Group предвижда осезаемо утежняване на финансовата прогноза спрямо оповестената при публикуването на годишните финансови резултати. Според изчисленията намаляването на променливите разноски ще компенсира едвам към 50% от спада в приходите от пътническия поток преди спомагателните ограничения за икономии. В този извънредно комплициран подтекст Air France-KLM Group приветства декларираните планове на държавните управления на Франция и Нидерландия да прегледат всички благоприятни условия за поддръжка на двете самолетни компании. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР