Аида Паникян Алергична реакция след ваксиниране срещу КОВИД-19 получили 11

...
Аида Паникян Алергична реакция след ваксиниране срещу КОВИД-19 получили 11
Коментари Харесай

11 от 1 млн. ваксинирани получили алергична реакция


Аида Паникян

Алергична реакция след имунизиране против КОВИД-19 получили 11 от 1 млн. имунизирани. Данните са за Съединени американски щати и са към средата на декември 2020 година, заяви по време на онлайн лекция за публицисти на тематика: „ Ваксини, имунизации: от главните правила към новите разработки. Ваксини против КОВИД-19 “, изнесена от шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев. Той е безапелационен, че регулаторните органи в Европа Европа няма да позволен ваксина, която постоянно ще провокира нежелани реакции.

В отговор на въпрос на ДУМА какво би трябвало да прави човек, който след първата доза се разболял от КОВИД-19, проф. Кантарджиев отговори, че втората доза би трябвало да се одобри няколко месеца след оздравяването.

Проф. Кантарджиев напомни, че в наши дни човечеството разполага с към 20 ваксини, които защищават от животозастрашаващи инфекции.

Спадът на антителата след имунизация или няколко месеца след преболедуване не значи, че индивидът не е защитен.

Да не се имунизират против КОВИД-19 хора на имунопотискаща терапия, раково заболели на химиотерапия. Ваксината няма да им навреди, само че няма да провокира имунен отговор. Проф. Кантарджиев е безапелационен, че всеки хронично болен би трябвало с лекаря си да разиска коя тъкмо ваксина е подобаваща за него. Ваксините не са противопоказни на пациенти с хашимото, които са на заместваща хормонална терапия..

Проф. Кантарджиев изясни, че когато бременна има антитела, без значение от инфекцията, от която е боледувала, бебето се ражда с 3 пъти повече антитела.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР